12:00

Sätila SK

Referat

Referat: IFK Falköping - Sätila SK

Det blev en jämn kamp i sista gruppspelsmatchen i DM. IFK hade spelet i första halvlek och Sätila fick inte till speciellt många chanser. Det var ett rättvist resultat i halvlek då vi ledde med 2-0 efter mål av Samuel Henriksson och Alfons Jaktlund.

I andra halvlek bestämde sig Sätila för att slå långa bollar istället för att spela genom mittfältet. Vi fick lite bekymmer med detta och de skapade en del chanser. Reduceringen kom efter en frispark långt utifrån som letade sig ända in i mål. IFK skapade inte så mycket, men vi tryckte in bollen i mål efter ett mycket fint anfall. Tyvärr stötte vi in bollen i mål från offsideläge. Från läktaren såg det ut som att bollen skulle gått in utan den sista touchen, så istället för 3-1 blev det istället Sätila som kunde trycka in kvitteringen i 90:e minuten.

2-2 räckte ändå för avancemang i DM då Trollhättan Syrianska överraskande slog Dalsjöfors med 3-0.