Hoppa till sidans innehåll

Vårsäsongen – en liten sammanfattning

08 JUL 2018 22:14
Så här mitt i fotbollssäsongen är det dags för en liten sammanfattning av vårsäsongen. Dagen efter matchen mot Assyriska Turabdin IK fick jag en pratstund med IFKs tränare Mikael Lindgren.
  • Skapad: 08 JUL 2018 22:14

Vad tycker du om säsongen hittills?

Det har varit en jobbig vår. Vi har tagit 17 poäng i serien och det är godkänt med tanke på de förutsättningar som varit. Vi har haft mycket skador och sjukdomar, för vissa spelare har det varit längre skadefrånvaro. Listan på spelare som varit borta är lång. Modig, Elmersson, Didrik, Simon Jonsson, Sigge, Fisnik, Pontus, Albin. Ja du hör och då har jag säkert glömt någon.

Hur har detta påverkat laget?

Det har ställt till det på många sätt och vis. Vi har varit tvungna att rotera mycket i laget och många spelare har fått spela på ovana positioner. Det kan vara bra för framtiden men sämre i ett kortare perspektiv. Det har även varit svårt att driva U-laget då bredden har saknats. Jag måste framhålla det sätt som juniorlaget med spelare och ledare har löst våren för U-laget. Sammanhållningen och samarbetet i klubben är jättebra och återväxten bland unga spelare är fantastisk! 

Att Didrik blev skadad ställde till det på målvaktssidan. Hur ser du på det?

Vi valde att kalla in Peter Lundin. Det var ett svårt beslut att ta. Jag är mycket för att spela med unga spelare och ge dem chansen men de måste få rätt förutsättningar för att lyckas. Våra unga målvakter i klubben är jättebra och deras chanser kommer att komma. Hur som helst var beslutet att kalla in Peter lyckat då vi är obesegrade i serien sen han anslöt till laget.

Vad tycker du om lagets spel under våren?

I början av serien hade vi svårt att göra mål. Vi gick bland annat mållösa i tre raka matcher. Sen hade vi en period när vi var sämre försvarsmässigt och släppte in på tok för många mål. När vi får ihop helheten är vi ett väldigt bra lag. Serien har varit något av en berg- och dalbana för oss. Bortamatcherna mot Trollhättans BoIS och Götene var tunga och får ses som vårens bottennapp. Avslutningen på Björkåsen har varit lyckad med bra spel och resultat. Där har vi spelat stabilt och med stor finess i anfallsspelet.

Är det någon spelare du vill framhålla efter vårsäsongen?

Ja, då måste jag ju nämna Simon Lejon. Han har gjort det fantastiskt bra och har redan under sin första säsong i seniortruppen spelat till sig en ordinarie plats på mittfältet. Han kommer från de egna leden och är ett bevis på att klubbens ungdomsverksamhet fungerar mycket bra. Hatten av till alla ungdomsledare i föreningen som gör ett strålande jobb!

Vad tror du om höstsäsongen?

I serien kommer det bli jämnt och tufft. Vi har en spännande höst att se fram emot. Jag hoppas på lite mer lugn och ro i truppen när det gäller skador och sjukdomar. Förhoppningsvis får vi tillbaka några av spelarna som har haft problem under våren. Kan vi bara synka ihop vårt försvarsspel och anfallsspel kommer det bli bra.

Vad väntar nu närmast?

Nu går vi på en välförtjänt och välbehövlig sommarledighet några dagar. Det har varit den jobbigaste vårsäsongen sen jag kom till klubben. Jag är glad för det goda samarbetet som finns i föreningen. Jag vill även lyfta de spelare som spelat under våren, de har gjort det fantastiskt bra! Vi börjar att träna igen den 22e juli. Vår första match efter sommaruppehållet blir en träningsmatch borta mot Edsvära/Norra Vånga den 29e juli. Serieupptakten kommer sen den 12e augusti borta mot IFK Skövde.

Skribent: Mats G
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingff
Youtube: IFK Falköping FF


Årets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 051519610
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

Våra Guldsponsorer