Hoppa till sidans innehåll

Tung långfredag i Trollhättan

19 APR 2019 19:54
Det blev förlust i dagens match borta mot Skoftebyns IF. Efter 3-0 i paus slutade matchen till slut 4-1 till hemmalaget.
  • Uppdaterad: 19 APR 2019 19:54

IFK fick en tung start av eftermiddagens match. Redan i den 4e minuten hamnade man i underläge. Målet kom efter en snabb omställning som Skoftebyn kunde förvalta då Didrik Torstensson släppt en retur på ett skott. Därefter fortsatte hemmalaget att föra spelet. IFK tog inte fighten i närkampsspelet och var ständigt tvåa på bollen. I den 19e minuten ökade Skoftebyn på till 2-0. Innanför straffområdet var IFK-spelarna passiva och tittade på när hetare hemmaspelare tryckte in bollen. Efter 2-0-målet lyfte sig IFK lite utan att få till något speciellt i anfallsväg. Strax innan halvtidsvilan kom nästa kalldusch för IFK när Skoftebyn ökade på till 3-0. Känslan i halvtid var att IFK skulle få sikta in sig på att hålla nere siffrorna i andra halvlek.

IFK gjorde två byten i paus. In kom Johannes Ungh och Maxi Johansson som ersatte Samuel Henriksson och Viktor Viktorsson. IFK började andra halvlek mer optimistiskt än första och började etablera mer anfallsspel. Många av målchanserna kom efter framstötar på högerkanten av Johan Svensson. Flera gånger kom han runt sin back och kunde spela snett inåt bakåt till lagkamrater. Tyvärr så resulterade ingen av chanserna till mål.

IFKs reducering kom sedan en kvart in på den andra halvleken. Det var Linus Land som gjorde målet efter ett fint anfall assisterad av Johan Siggesson. Hade IFK sedan fått in en ytterligare reducering kunde matchen ha gått åt vilket håll som helst. Men Skoftebyn gjorde sedan istället 4-1 med en kvart kvar att spela och det blev spiken i kistan för IFKs del. Därefter hände inte så mycket mer och således skrevs slutresultatet till 4-1 i hemmalagets favör.

IFK kom idag inte upp i samma kvalitet som i hemmapremiären förra veckan. Man får heller inte glömma att Skoftebyn är ett bra lag. Det kommer nog inte vara många som åker till Nysätra och plockar tre poäng.

För IFKs del är det bara att komma igen. Nästa match i serien spelas hemma på fredag om en vecka. Det är då dags för derby hemma på Odenplan mot Tidaholms GoIF.

Skribent: Mats G
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingff
Youtube: IFK Falköping FF


Årets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Boka något av våra Föreningstält

 


Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 051519610
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Våra Matchdräktssponsorer