Hoppa till sidans innehåll

Tredje raka segern på Björkåsen

30 JUN 2018 10:06
Det blev seger för IFK i gårdagens seriematch på Björkåsen mot Holmalunds IF. Efter en chansfattig första timme satte matchen fart och till slut stod IFK som segrare med 3-1.
  • Skapad: 30 JUN 2018 10:06

Det var viktiga poäng som stod på spel i gårdagens match. Det såg man också i första halvlek som präglades av försiktigt spel av båda lagen. IFK hade bitvis ett tydligt spelövertag utan att för den delen skapa några farliga målchanser. När domaren blåste av den första händelsefattiga halvleken var känslan att matchen mycket väl skulle kunna sluta mållös. 

Till andra halvlek gjorde IFK en förändring. Linus Land kom in och ersatte Brian Andreassen i IFKs anfall. Detta var ett byte som senare i matchen skulle visa sig vara avgörande. Det dröjde fram till den 60e minuten innan IFK skapade sin första farliga målchans. Det var Samuel Henriksson som hotade i djupled efter ett fint väggspel och så när kunde överlista Holmalunds målvakt. Detta blev startskottet på en rafflande avslutning av matchen. Spelet öppnade upp sig och lagen bytte chanser med varandra. 

I den 75e minuten fick sedan IFK en frispark några meter utanför Holmalunds straffområde. Det var en frispark som IFKs anfallare Florent Rushiti förvaltade på bästa sätt när han skruvade in den i krysset otagbart för Holmalunds målvakt.

”Jag kände direkt när jag steg fram till bollen att den här sätter jag!”, säger Florent Rushiti direkt efter matchen. 

IFK blev efter ledningsmålet något passiva, vilket skulle straffa sig. I den 85e minuten kom Holmalunds kvittering efter ett långskott som IFKs målvakt Peter Lundin förgäves fick sträcka sig efter. Peter gjorde förövrigt återigen en stabil insats i målet. IFKs replik dröjde dock inte länge då man redan en minut senare åter tog ledningen i matchen. Det var Fisnik Menxhiqi som slog in ett fint inlägg som Linus Land mötte perfekt och styrde in i mål. IFK ökade sedan på sin ledning till 3-1 på en straff som Fisnik slog in. 

”Det var svårspelat idag fram tills vi gör första målet. Det var en jämn match mellan två bra lag och till slut är det individuella prestationer som avgör till vår fördel.”, fortsätter Florent Rushiti. 

För IFKs del väntar nu närmast en match i svenska cupen. Det är Jönköpingslaget Assyriska-Turabdin IK som kommer på besök till Björkåsen på onsdag 4/7.

Skribent: Mats G
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingff
Youtube: IFK Falköping FF


Årets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 051519610
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

Våra Guldsponsorer