Hoppa till sidans innehåll

Storförlust mot Trollhättans BoIS

05 MAJ 2018 19:39
Det blev en fotbollsmässig nattsvart eftermiddag i dagens match mot Trollhättans BoIS. När domaren blåste av matchen stod det 5-1 på resultattavlan i hemmalagets favör.
  • Uppdaterad: 05 MAJ 2018 19:40

Det blev en förändring i IFKs startelva redan vid matchstart där Johan Siggesson ersatte den för dagen sjuke Oscar Engelmark på mittfältet. Även Jakob Elmersson fick lämna återbud till dagens match på grund av sjukdom.

Matchen började olyckligt för IFK som fick en tveksamt dömd straff mot sig redan i den 5e matchminuten. Den chippades elegant in i mål vilket innebar att hemmalaget fick en tidig 1-0 – ledning. Därefter följde en period av ett avvaktande IFK-spel med ett osäkert passningsspel. Hemmalaget trummade på och skapade ett par farliga lägen. I den 15e minuten seglade en långboll över IFKs mittförsvar som friställde en BoIS-spelare. Didrik gjorde då en fin räddning på ett närskott. I den 19e minuten tvingades återigen Didrik gör en vass parad på ett skott innanför straffområdet.

IFK skapade sina första farligheter i samband med en dubbelhörna i den 25e minuten. Närmast att göra mål var Emil Sjöberg som fick ett mycket bra läge innanför straffområdet men sköt strax utanför. Hemmalaget ökade sen på sin ledning till 2-0. Det var efter en misslyckad rensning av IFK som bollen träffade en BoIS-spelare och bollen gick i en båge över en chanslös Didrik. Förutom målen hade hemmalaget en boll i såväl stolpen som ribban. Det kändes som att IFK kom billigt undan med att bara ligga under med två bollar i paus. Men sen från ingenstans kom IFKs reducering i den 45e minuten lagom innan halvtidssignalen. Det var Fisnik Menxhiqi som frispelades och kunde behärskat rulla in bollen i mål.

I pausen gjorde IFK inga byten och man hoppades att den sena reduceringen skulle få matchen att väga över till IFKs favör. Av det blev det inget. I den 53e minuten gjorde den duktige BoIS-anfallaren Linus Nyberg ett riktigt drömmål. Han fick en kalasträff på volley och ställde Didrik helt utan chans att rädda bollen som for upp i nättaket. I samband med detta gjorde IFK sina första byten. Det var Linus Land och Johan Svensson som lämnade planen. In kom Viktor Viktorsson och Brian Andreasson. Strax därefter kom även 4-1 och då kändes matchen helt avgjord. BoIS ökade sedan på till 5-1 i den 69e minuten vilket blev matchens sista mål. Som om detta inte var eländigt nog för IFKs del blev Fisnik utvisad i den 90e minuten efter en tumult med en BoIS-spelare.

Ett av få glädjeämnen idag var att IFKs duktige 17-åring Simon Lejon fick göra a-lagsdebut i tävlingssammanhang. Han gjorde ett mycket piggt inhopp i den 80e minuten på IFKs mittfält. Han ersatte Johan Siggesson och även Linus Gelang kom in och gjorde årsdebut i a-laget när han ersatte Emil Sjöberg de sista minuterna.

Denna match är bara att glömma för IFKs del. Nu ser vi fram mot kommunderbyt mot Åsarp-Trädets FK hemma på Odenvi onsdag 9/5.

Skribent: Mats G
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingffÅrets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 0515-19610
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

Våra Guldsponsorer