Hoppa till sidans innehåll

Stabil seger för IFK

16 SEP 2019 08:09
Det blev seger för IFK i lördagens match mot Melleruds IF. Segersiffrorna skrevs till slut till klara 4-0. I och med segern är IFK fortfarande med i racet om att nå en kvalplats till division 2.
  • Uppdaterad: 16 SEP 2019 08:09

Efter en spelmässig jämn första kvart tog IFK tag i taktpinnen och skapade en hel del målchanser. Oftast var det den för dagen pigge högerlöparen Johan Svensson som var inblandad i farligheterna. I den 32a minuten vaskade han fram en frispark när han blev nerdragen strax utanför straffområdet. Frisparken förvaltades på bästa sätt av Gustav Löfving Svensson som satte den direkt i mål bakom en skymd Mellerudsmålvakt. Den första halvleken gick klart i IFKs favör och man borde med tanke på spelövertaget haft en något större ledning än 1-0.

Motståndaren Mellerud startade sedan den andra halvleken starkt. Redan i halvlekens tredje minut fick man en frispark i ett farligt läge centralt strax utanför IFKs straffområde. Som tur var satte Melleruds duktige forward Albin Broberg bollen i muren. Halvleken satte sedan ordentlig fart i den 65e minuten då Gustav Löfving Svensson hittade Johan Siggesson med en fin boll i djupet. Sigge gjorde inget misstag när han fri med Melleruds utrusande målvakt säkert rullade bollen i mål. I anfallet därefter blåste domaren straff för Mellerud. Det var återigen nämnde Broberg som stegade fram och slog straffen. En straff som IFKs fantommålvakt Didrik Torstensson gjorde en grym räddning på. Hade Mellerud reducerat där hade matchen kunnat få en helt annan avslutning än vad den fick. I stället blev det så att IFK ökade på sin ledning till 3-0 när de fick en straff tilldömd två minuter senare. Den för dagen duktige Oscar Engelmark gjorde inget misstag utan satte den distinkt i målvaktens högra hörn.

IFK gjorde sedan ytterligare ett mål när den inhoppande Olle Kalén ökade på till 4-0. Kul för Olle som därmed gjorde sitt första mål i den blåvita a-lagströjan! ”Vi gör en stabil och bra match idag. Det är en helgjuten laginsats där ett bra försvarspel lägger grunden. Didrik räddar oss när han tar straffen och backlinjen är rakt igenom mycket bra.”, säger en nöjd Mikael Lindgren direkt efter matchen.

För IFKs del kommer nu serien att leva ända in till den sista omgången för att kunna nå den hägrande kvalplatsen. Närmast väntar redan avhängda Ardala GoIF på bortaplan nästa lördag. Tyvärr har IFK inte allt i egna händer utan måste hoppas på ”rätt” resultat i andra matcher.

Skribent: Mats G
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingff
Youtube: IFK Falköping FF


Årets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Boka något av våra Föreningstält

 


Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 0708533801
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Våra Matchdräktssponsorer