Hoppa till sidans innehåll

Sista matchen innan uppehållet

2017-07-03 19:17
Seniorerna har självklart förhoppningar om att kunna gå in till sommaruppehållet med leenden, raka ryggar och tre nya poäng. Men då gäller det att göra det man inte lyckades med i premiären – besegra Holmalunds IF.
  • Uppdaterad: 2017-07-03 19:22

Men innan vi gräver ner oss i det som ska göras, kan vi kasta en snabb tillbakablick på det som redan har gjorts.

I torsdags spelade seniorerna mot Götene på bortaplan och förlorade med 1-2. Inför den matchen hade tränare Mikael Lindgren uttryck en önskan om att hans lag för en gångs skull skulle ha marginalerna med sig i ett möte mot Götene.

Istället satte hemmalaget dit sitt segermål på övertid.

- Götene är ett spöke. Jag tycker att vi är ett klart bättre lag, men vi har svårt att spela mot dem på ett bra sätt. Det kan bli så mot vissa lag ibland. I den här matchen så var scenariot snuskigt likt det som var mot dem i fjol där de också avgjorde i slutet. Det var allt annat än rättvist, men ibland grinar det surt mot en. Men det finns delar av den matchen vi tar med oss och det finns utmaningar som vi måste lösa framöver när vi möter samma typ av fotboll. Det har varit lite svårt att lämna den här matchen bakom oss, men det är något vi också måste lära oss för det får inte störa nu mot Holmalund. Och jag tycker att vi har bearbetat debaclet mot Götene på ett bra sätt under veckan, säger Mikael Lindgren.

Ja, Holmalund är alltså nästa uppgift i serien – tabellfemman kommer på besök till Odenplan nu på tisdag kväll. Det innebär också att serien nu vänder – i premiären åkte IFK till Brogårdsvallen och föll med 1-2.

- Vi gjorde en blek premiär mot dem och har revansch att utfodra. De spelar ganska frejdigt framåt och jag tror att det kommer att bli mycket skiftningar i den här matchen och ett snabbt spel från båda lagen. Det brukar vara så mot dem och varken vi eller dem har ändrat särskilt mycket sett till spelare eller spelsätt. Vi kommer försöka bygga vidare på matchen mot Gerdsken som var väldigt bra. Sedan är det bara att hoppas att vi är lite mer effektiva än vad vi var då och vad vi var nu senast mot Götene.

Något speciellt att tänka på när ni möter Holmalund?

- Vi måste se upp med André Nilsson. Han avgjorde när vi mötte dem borta och är en av seriens bästa spelare. Det blir en utmaning att hantera honom på ett bättre sätt än vad vi gjorde när vi mötte dem sist.

Vill det sig väl så kan IFK vid en seger klättra upp till en femteplats. Och det vore väl ett helt okej ställe att avsluta våren på och sedan starta hösten ifrån?

- Vi hoppas självklart på en bra avslutning av vårsäsongen och det ska vi verkligen slita för också, säger Lindgren.

 

Tisdag 19:00, Odenplan

IFK Falköping – Holmalunds IF

Truppen: Didrik Torstensson, Adam Gustafsson, Samuel Henriksson, Johan Svensson, Filip Garmenius, Fredrik Jungergård, Emil Sjöberg, Maximilian Johansson, Johan Siggesson, Florent Rushti, Brian Andreassen, Jakob Elmersson, Martin Blennow, Henrik Wallén, Nedim Pezic, Jakob Winberg, Niclas Borenstein.

Skribent: Emil Dahlin
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingffÅrets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 0515-19610
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

Våra Guldsponsorer