Hoppa till sidans innehåll

Serieledaren gästar Odenplan

2017-06-21 19:50
Måndagens match mot Habo slutade med en ny seger för seniorerna och ett par kliv uppåt i tabellen. Hur bra den blåvita formen egentligen är får vi ett kvitto på nu på torsdag – då kommer serieettan Gerdskens BK på besök till Odenplan.
  • Uppdaterad: 2017-06-21 19:54

Det går ju rätt så bra nu. Seniorerna har tagit hem två viktiga seriematcher i rad och hann däremellan även ta sig vidare i DM efter att ha besegrat Skövde AIK.

Den senaste punkten på den här trevliga lilla listan av bedrifter kom i måndags kväll på Slättens IP. Där slog de Habo IF efter en hållen nolla bakåt och två mål av Florent Rushit framåt.

- Vi visste om att det skulle bli en tuff uppgift att möta dem och vi har åkt på minor förr i sådana matcher. Det enda viktiga, och det vi tar med oss från den matchen, är tre poäng. Samtidigt är det en styrka att vi, även om vi inte spelar så bra, lyckas vinna. Vi har en grundorganisation som gör att vi står rätt i försvaret och sedan blixtrar vi till i olika typer av omställningar och det avgör för oss återigen. Att vi har ett effektiv lag känns bra och det betyder att vi inte alltid behöver spela ut motståndaren för att vinna matchen, säger Mikael Lindgren.

Något som oroade efter segern mot Habo var att Fisnik Menxhiqi fick lämna matchen redan i första halvlek på grund av en skada.

Men, som tur var, så verkar det ha sett värre ut än vad det var.

- Det verkar inte vara så farligt. Han får kanske stå över en match men kommer säkert att kunna spela mot Götene. Det var samtidigt skönt att se att Florent klev fram och satte dit målen efter att Fisnik gått ut. Jag vill även ge plus till Johan Siggesson som spelade fram till båda målen och som har levererat många poäng i de senaste matcherna.

De senaste segrarna innebär att IFK tar några kliv uppåt i tabellen. Efter att ha startat lite trögt och legat nära nedflyttningsstrecket under våren så är det nu bara tre poäng upp till andraplatsen.

- Det är skönt, förstås. Men det kommer att vara jämnt hela vägen och det gäller att se till att ligga på rätt sida när det drar ihop sig. Jag tror inte att några av streckstriderna kommer att vara avgjorda förrän den sista omgången. Just nu kan vi bara konstatera att de poängen vi har tagit det senaste i alla fall har gett oss lite marginaler, säger Lindgren.

Marginaler som kan växa eller krympa nu på torsdag. Då är det ny match – den här gången väntar serieettan Gerdsken på Odenplan.

- De har haft en fin vår och det respekterar vi förstås. Sedan tror jag att både Gerdsken själva och många andra är lite överraskade över sättet de har gått fram på. Men jag tror att vi kan bryta deras trend. Vi kommer att få jobba hårt, men rent fotbollsmässigt är det absolut ingen omöjlighet att besegra dem.

Och de har ju gjort det förut. När Alingsås besökte Odenplan tidigare i vår så ledde de serien men de fick vända hemåt med en klar 1-3-förlust efter att IFK stått för en imponerande uppvisning.

Lindgren ser gärna en repris av den matchen nu på torsdag – både av det resultatet men, framför allt, av den insatsen.

- Vi ska försöka kopiera den matchen. Vi satte tryck på dem genom att behålla bollen länge och när vi tappade den så tog vi tillbaka den snabbt. Det gjorde att vi hade bra tryck på dem under 70-75 minuter. Det är så vi vill spela – vi vill styra skedet på planen och äga boll. I en del matcher kan vi låta motståndarna ha bollen, men i grunden vill vi själva styra spelet.

I truppen är det inga större förändringar sett till matchen mot Habo. A-laget har dock matchas hårt den senaste tiden och det kan komma att bli några förändringar i startelvan för att inte slita för hårt på spelarna.

- Vi har med Fisnik i truppen så får vi se hur vi gör. Niclas Borenstein och Mateusz Kozirog är inte med. In kommer Johan Svensson och Brian Andreassen som är tillbaka efter sin avstängning, meddelar Lindgren.

 

Torsdag, 19:00, Odenplan

IFK Falköping FK – Gerdskens BK

Truppen: Didrik Torstensson, Adam Gustafsson, Samuel Henriksson, Johan Svensson, Filip Garmenius, Fredrik Jungergård, Emil Sjöberg, Maximilian Johansson, Johan Siggesson, Florent Rushti, Fisnik Menxhiqi, Brian Andreassen, Jakob Elmersson, Daniel Hassini, Henrik Wallén, Nedim Pezic, Linus Land, Martin Blennow.

Skribent: Emil Dahlin
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingffÅrets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 0515-19610
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

Våra Guldsponsorer