Hoppa till sidans innehåll

Seger på Björkåsen

09 JUN 2018 09:25
Det blev en efterlängtad seger i kvällens match mot Tidaholms GoIF på Björkåsens fina gräsmatta. Efter en fantastisk första halvlek där IFK tog ledningen med 4-0 slutade matchen till slut 5-3 till IFK.
  • Skapad: 09 JUN 2018 09:25

IFK tog tag i taktpinnen från start i kvällens match. Redan i den 10e minuten kom det första målet. Det var Oscar Engelmark som tog ett eget initiativ strax utanför Giffs straffområde och avslutade kliniskt med ett distinkt skott som satt i målvaktens vänstra gavel. Därefter var det IFK för hela slanten i första halvlek. 2-0 kom i den 24e minuten efter ett mönsteranfall. Simon Lejon snappade upp bollen på mittplan och slog en perfekt genomskärare till Johan Svensson som hittade en fristående Florent Rushiti som enkelt kunde stöta in bollen i mål.

IFK ökade sedan på till 3-0 genom en snabb omställning efter en Giff-hörna. Det var till slut Brian Andreassen som avslutade med en elegant lobb. Inte nog med detta, i den 40e minuten ökade Emil Sjöberg på till 4-0.  Första halvleken i kväll är den bästa som IFK spelat i år! Bra rörelse, bra passningsspel och bra inställning i närkampsspelet.

Den andra halvleken inleder IFK något avvaktande och bortalaget reducerar redan i den 48e minuten. Därefter tvingas IFK att göra några byten vilket stör rytmen i spelet. Matchen får en annan karaktär där lagen byter chanser med varandra. I den 66e minuten kommer sedan avgörandet. Det är Florent som utökar IFKs ledning till 5-1 när han gör sitt andra mål för kvällen. Detta upprör såväl spelare som ledare i Giff när dom påtalar att linjemannen viftat för offside. Huvuddomaren står dock fast och dömer för mål. Giff avslutar sedan matchen med att reducera till både 5-2 och 5-3.

”Första halvlek är formidabel! Vi spelar stundtals en lysande fotboll. Det smyger sedan in en oro i början av andra halvlek. Till slut känns segern ändå både rättvis och säker.”, säger en till synes glad Mikael Lindgren direkt efter kvällens match.

Nästa match i serien är nu på onsdag hemma mot IF Haga. Det är inte riktigt klart var den matchen ska spelas än men en fortsättning på Björkåsen vore väl inte så dumt!

Skribent: Mats G
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingff
Youtube: IFK Falköping FF


Årets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Boka något av våra Föreningstält

 


Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 051519610
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Våra Matchdräktssponsorer