Hoppa till sidans innehåll

Seger i premiären

12 APR 2019 22:16
Det blev seger hemma på ett råkallt Odenvi i kvällens seriepremiär. Segersiffrorna skrevs till 4-2, bland annat efter ett hattrick av Jakob Elmersson.
  • Skapad: 12 APR 2019 22:16

IFK tog tag i taktpinnen direkt från start i kvällens match mot Trollhättans BoIS. Redan i den 12e minuten tog man ledningen. Det var efter en målvaktsretur som Jakob Elmersson distinkt tryckte upp bollen i nättaket.

IFK fortsatte sedan att styra spelet. Det var framförallt Johan Svensson som skapade farligheter när han stormade fram på högerkanten. I den 26e minuten var det dags för 2-0 för hemmalaget. Jakob Elmersson gjorde då sitt andra mål efter en hörna som ramlade ner framför fötterna på honom.

De blåvita fortsatte sedan att skapa fler målchanser. Ofta var det Gustav Löwing Svensson som låg bakom anfallen med sina fina passningar. Farligast blev det i den 41a minuten när Johan Svensson serverade Johan Siggeson som från nära håll sköt strax över. Första halvleken slutade 2-0 efter mycket bra spel från hemmalaget.

IFK rivstartade den andra halvleken och i den 48e minuten fullbordade Jakob Elmersson sitt hattrick. Efter en fin passning från Johan Svensson avslutade han säkert med ett skott utanför straffområdet. Strax därefter fick IFK en straff efter att Johan Svensson blivit nerdragen i straffområdet. Straffen satte Johan Siggesson säkert i målvaktens högra hörn fram till 4-0.

Bortalaget reducerade sedan till 4-1 efter snöplig situation efter en hörna. IFK kunde sedan spela av andra halvlek på ett säkert sätt. I slutet av matchen gjorde Trollhättans BoIS sitt andra mål och fastställde slutresultatet till 4-2.

Bland många bra i hemmalaget utmärkte sig Johan Svensson och Jakob Elmersson. Johan var ständigt ett hot med sina blixtsnabba löpningar och Jakob måste också nämnas efter sina tre mål.

”Det känns härligt att vi får en sådan här start på serien. Givetvis är det skönt att bidra genom att göra tre mål!”, säger en nöjd Jakob Elmersson direkt efter kvällens segermatch.

För IFKs del väntar nu närmast match borta mot Skoftebyns IF nästa fredag.

Skribent: Hans Ahlin
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingff
Youtube: IFK Falköping FF


Årets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Boka något av våra Föreningstält

 


Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 0708533801
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Våra Matchdräktssponsorer