Hoppa till sidans innehåll

Seger i målrik match

25 JUN 2019 20:14
IFK vann igår mot Holmalunds IF på bortaplan med hela 7-3. ”Vilken underbar seger! Nu är vi verkligen med i racet om topplaceringar i serien!”, sade en glädjesprutande Thomas Westerberg direkt efter gårdagens slutsignal.
  • Skapad: 25 JUN 2019 20:14

Det var två något försiktiga lag som startade gårdagens toppmatch på ett soligt Brogårdsvallen i Alingsås. Men någon försiktig match blev det verkligen inte, tvärtom blev det ett målfyrverkeri utan dess like. Redan i den 13e minuten tog IFK ledningen. Efter ett fint anfall hittade Johan Siggesson till slut sin namne Svensson i straffområdet som säkert satte bollen i mål. Därefter radade IFK upp målchanser. Oftast var det Fisnik Menxhiqi som var inblandad i IFKs farligheter. I den 28e minuten ökade IFK på sin ledning till 2-0 genom just nämnde Fisnik. Han blev framspelad av Gustav Löwing Svensson i djupled och fri med målvakten gjorde Fisnik inget misstag. Därefter slappnade IFK av något och lät Holmalund ta över spelet. Reduceringen till 2-1 kom också följaktligen genom ett skott av hemmalagets duktige forward André Nilsson i den 38e minuten. Strax därefter blev Johan Svensson nerdragen i straffområdet och domaren blåste för straff. En straff som Fisnik säkert satte i mål. IFK gick därmed till halvtidsvila med en 3-1-ledning. Det var ett resultat som kändes rättvist med tanke på hur spelet sett ut i den första halvleken.

Den andra halvleken startade sedan i ett furiöst tempo. I den 48e minuten ökade Fisnik på till 4-1,återigen framspelad av Gustav Löwing Svensson. I det läget kändes matchen vunnen för IFK. Hemmalaget Holmalund gav dock i upp utan reducerade i snabb takt till såväl 2-4 som 3-4. Båda de målen gjordes av den för kvällen stekhete André Nilsson som därmed fullbordade sitt hattrick. Därefter var det Holmalund som var det hetare laget och man tryckte på för en kvittering.

Det blev dock igen kvittering utan i den 71a minuten kom det matchavgörande målet fram till 5-3 för IFK. Efter en tilltrasslad situation där två IFK-spelare blev liggandes på planen lyckades till slut Johan Svensson elegant tråckla upp bollen i krysset. I samband med målet blev även en Holmalundsförsvarare utvisad vilket sänkte hemmalagets arbetsmoral något. IFK gjorde sedan ytterligare två mål och kunde till slut vinna matchen med hela 7-3. 6-3 kom genom den inhoppande J-P Skoogh och 7-3 gjordes av Fisnik.

Många var bra i gårdagens IFK. Ett extra beröm går till IFKs mittfältsgeneral Gustav Löwing Svensson som förutom att han levererade matchavgörande passningar framåt gjorde ett självuppoffrande arbete i defensiven matchen i genom. Det går inte heller att blunda för Fisniks hysteriska målform (7 mål på de två senaste seriematcherna!). Han var ett ständigt hot mot Holmalunds försvar. ”Det känns underbart att spela nu när allt rullar in!”, sade en nöjd Fisnik direkt efter matchen.  

För IFK väntar nu närmast en ny tuff utmaning då man möter Skoftebyn hemma på Odenplan på lördag.  

Skribent: Mats G
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingff
Youtube: IFK Falköping FF


Årets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Boka något av våra Föreningstält

 


Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 0708533801
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Våra Matchdräktssponsorer