Hoppa till sidans innehåll

Seger i målrik match

01 SEP 2018 19:12
Det blev seger för IFK i eftermiddagens match mot Götene IF hemma på Odenplan. ”Skönt att vinna igen, speciellt mot Götene som är ett lag vi har haft svårt att vinna mot det senaste. Vinsten innebär tre blytunga poäng som ger oss lite avstånd"
  • Skapad: 01 SEP 2018 19:12

På en inbjudande gräsplan med ett perfekt fotbollsväder inledde IFK dagens match starkt. Man var det spelförande laget och skapade flera chanser direkt i inledningen av matchen. I den 12e minuten var det riktigt nära när Linus Land fick på ett rungande skott som träffade i stolpens insida. Strax därefter, i den 15e minuten, kom IFKs ledningsmål. Det var Florent Rushiti som avslutade med ett avigt skott med vänstern innanför straffområdet som ställde Götenes målvakt. I mitten av halvleken kunde IFK utöka sin ledning till 2-0 genom Oscar Engelmark. Oscar fick på ett välriktat skott från 25 meter som smet in precis innanför målvaktens högra stolpe.

IFK fortsatte sedan första halvlek med att spela ett fint passningsspel och skapade ytterligare bra chanser. Därtill borde man nog också fått en straff i den 34e minuten när Brian Andreassen blev nerdragen i straffområdet. ”Vi sätter matchplanen perfekt i första halvlek. Linus Gelang och Emil Sjöberg sätter många fina bollar i djupled som Götenes backlinje får jobbigt att försvara mot.”, fortsätter Lindgren.  IFK ledde matchen rättvist med 2-0 i paus efter att man varit det klart bättre laget i första halvlek.

I inledningen av andra halvlek skapade Götene en jättechans som IFK till slut rensade bort på mållinjen. I anfallet efter kunde istället IFK öka på till 3-0 genom ett kliniskt avslut från Florent. Det kändes då som helt matchavgörande, men det skulle hända mycket mer i matchen. Götene kunde sedan reducera till 3-1 i den 54e minuten innan det åter var dags för Florent att öka på sin målskörd för dagen. I den 66e minuten gjorde Florent sitt tredje mål i matchen och fullbordade sitt hattrick.

”Vi vinner idag för att hela laget gör en kanoninsats. Sedan är det givetvis skönt att målskyttet lossnar för mig idag.”, säger en glad Florent Rushiti efter matchen.

Efter IFKs 4-1-mål tryckte Götene på för mer och fick utdelning två gånger om. Först kom 4-2 i den 73e minuten och sedan 4-3 på en snygg frispark i den 88e minuten. Götene fick sedan en sista chans genom en hörna i den tredje övertidsminuten. IFK kunde dock hålla undan och vann till slut den målrika matchen med 4-3.

”Många var bra i dagens match. Det var välförtjänt att det lossnade för Florent  i måskyttet. Kul också att se Linus Gelang som kommer in i backlinjen och gör en kanoninsats!”, avslutar Mikael Lindgren.

För IFKs del väntar nu närmast bortamatch mot Gerdskens BK nästa lördag.

Skribent: Mats G
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingff
Youtube: IFK Falköping FF


Årets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Boka något av våra Föreningstält

 


Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 051519610
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Våra Matchdräktssponsorer