Hoppa till sidans innehåll

Platt fall för IFK

30 JUN 2019 15:14
Efter några fina matcher i rad det senaste med idel vinster tog segersviten slut för IFKs del i går. Det blev en klar förlust hemma på ett sommarsoligt Odenplan. Matchen slutade till sist med klara 0-4 till gästande Skoftebyns IF.
  • Uppdaterad: 30 JUN 2019 15:14

Efter en jämn matchinledning tog bortalaget Skoftebyns IF över allt mer av spelet. 0-1 kom i den 17e minuten efter en snöplig situation där bollen studsade rätt för gästerna. Från sidan såg det ut som en misstänkt offside men domaren blåste för mål. Efter sitt ledningsmål dominerade Skoftebyn sedan spelet med eftertryck. Man var hetare i närkampsspelet och ständigt etta på bollen.

I slutet av halvleken hittade dock IFK ett embryo till anfallspel och skapade några chanser som kunde ha lett fram till en kvittering. På totalen var det dock gästerna som var numret större och gick helt rättvist till halvtidsvila med en ettmålsledning.

Tyvärr fick IFK en tung inledning av den andra halvleken. Redan i den 53e minuten ökade Skoftebyn på sin ledning. Efter ett sjabbligt försvarsspel ställdes en Skoftebyspelare helt ren innanför straffområdet och gjorde inget misstag. Strax därefter i den 56e minuten vaskade IFK fram en jättechans till reducering. I en omställning serverade Fisnik Menxhiqi Johan Svensson fri framför Skoftebymålet, tyvärr avslutade Johan strax utanför. Hade IFK fått mål där hade matchen kanske taget en annan vändning. Nu blev det istället en komfortabel avslutning av matchen för bortalaget Skoftebyn. Man utökade sin ledning till 0-3 i den 68e minuten och det kändes som det var spiken i kistan för IFKs del. Skoftebyn gjorde sedan ytterligare ett mål i slutminuterna och vann matchen med klara 0-4.

Även om IFK inte gjorde någon större match igår får man inte glömma att Skoftebyn är ett av seriens bästa lag. De kommer säkert att tillhöra toppen när det drar ihop sig i höst. För IFKs del gäller det nu att ta nya tag. Redan på onsdag spelar man nästa match i serien. Då möter man Trollhättans BoIS på bortaplan.

Skribent: Mats G
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingff
Youtube: IFK Falköping FF


Årets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Boka något av våra Föreningstält

 


Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 0708533801
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Våra Matchdräktssponsorer