Hoppa till sidans innehåll

Oavgjort i derbyt

05 AUG 2019 15:03
Gårdagens länsderby borta mot Tidaholms GoIF slutade med ett oavgjort resultat. Trots massor av målchanser åt båda håll slutade matchen på ett soldränkt Ulvesborg mållös.
  • Uppdaterad: 05 AUG 2019 15:03

Det var hemmalaget Tidaholms GoIF som startade matchen bäst. Man var hetare i duellspelet och förlade inledningsvis spelet helt på IFKs planhalva. I den femte minuten kom den första vassa målchansen när Giffs duktige mittfältare Theo Lidén prickade ribban med ett skott strax utanför straffområdet. IFK kunde sedan efter den tuffa matchstarten jämna ut spelet och skapade ett antal farliga chanser. Oftast var det anfallsparet Linus Land och Johan Siggesson som låg bakom farligheterna. Närmast mål blev det i den 34e minuten när Linus rundade målvakten och hittade en fri Siggesson snett inåt bakåt i straffområdet. Tyvärr fick inte Johan någon ren träff på bollen som rullade strax utanför. I slutet av halvleken träffade återigen hemmalagets Theo Lidén ribban med ett hårt skott. Den första halvleken var spelmässigt jämn där hemmalaget låg närmast ett ledningsmål med sina två ribbträffar.

Giff skapade även den andra halvlekens första farliga målchans. Återigen var det Theo Lidén som träffade IFKs målram! Denna gång var det en stolpe som räddade IFKs målvakt Didrik Torstensson. Den andra halvleken blev som den första en jämn historia. Det skapades chanser åt båda håll och i den 77e minuten jublade hemmalaget för mål. Som tur var, för IFKs del, blåste domaren bort målet. Det visade sig att bollen hade varit utanför kortsidelinjen strax innan bollen gick in i mål.

I slutet av matchen gjorde IFK några byten. Ynglingarna Olle Karlén och Gabriel Persson kom in och båda gjorde pigga inhopp. Det ska bli kul att följa dem under det fortsatta spelet under hösten. Även Martin Blennow kom in och hade en jättechans att avgöra matchen i slutminuterna. Han gjorde sig fri inom straffområdet men tyvärr gick skottet strax utanför. Trots ett antal chanser åt båda håll slutade gårdagskvällens match mållös. Ett resultat som troligtvis inget av lagen var speciellt nöjda med. IFK tappade viktiga poäng i toppstriden och Giff hade nog mått gott av lite andrum neråt i tabellen.

”Med tanke på förutsättningarna tycker jag att vi gör en bra match. Att det blev oavgjort känns rättvist med tanke på hur matchen såg ut.”, sade IFKs tränare Mikael Lindgren strax efter gårdagens match.

För IFKs del väntar nu närmast serieledande Ahlafors IF hemma på Odenplan på fredag kväll.

Skribent: Mats G
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingff
Youtube: IFK Falköping FF


Årets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Boka något av våra Föreningstält

 


Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 0708533801
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Våra Matchdräktssponsorer