Hoppa till sidans innehåll

Ny ”brytpunktsmatch” väntar i kväll

2017-06-29 11:18
I kväll ska seniorerna åka iväg för att möta Götene IF. Mikael Lindgren ser gärna en repris av senaste insatsen mot Gerdsken – men att man lägger till lite mål.
  • Uppdaterad: 2017-06-29 11:20

I förra veckan tog IFK emot serieettan Gerdsken hemma på Odenplan och stod för en riktigt bra insats.

- Det var en väl genomförd match från vår sida och det enda som fattades var målen. Vi var totalt överlägsna i första och sedan var det jämnare i andra – men vi ska vinna den matchen. Tyvärr var vi inte effektiva nog i vårt målskytte. Men det var ett bra lag vi mötte och vi var väldigt bra själva också. Det enda smolket den gången var att vi inte lyckades avgöra, säger Mikael Lindgren.

I kväll är det dags för en ny serieomgång och det är ett välbekant motstånd som kommer att stå på andra sidan planen i den här matchen. IFK Falköping och Götene har ställts mot varandra många gånger under de senaste åren.

- Det har varit lite blandad kompott i den här fighterna. Men det senaste så har de haft marginalerna med sig. I vårens match vann de med 1-0 vilket jag inte tyckte speglade hur det såg ut och förra året tog de fyra poäng av oss. De har haft ett bra samspel med fru Fortuna i de senaste matcherna.

Så det är er tur ikväll, helt enkelt?

- Ja, jag hoppas det. Sedan måste vi självklart lägga en bra prestation i botten, men jag hoppas helt klart att vi har marginalerna på vår sida den här gången.

Är det något speciellt ni lägger fokus på mot just Götene?

- Spelmässigt hoppas jag att vi hakar i det vi gjorde mot Gerdsken. Det är det vi fokuserar på och ingenting egentligen på Götene. Spelar vi den fotboll som vi vill, kan och står för så vinner vi den här matchen. Det är mer så vi ser på det.

I tabellen inför den här matchen så ligger Götene precis under strecket med elva poäng. IFK ligger precis över strecket med sjutton poäng. Men en seger i kväll innebär att man klättrar hela vägen upp till en tredjeplats.

- Det är en ny brytpunktsmatch. Vinner vi den här matchen så får vi arbetsro från rätt så många lag men förlorar vi så bjuder vi in flera andra lag igen. Man kan aldrig slappna av i den här serien, konstaterar Lindgren.

I truppen inför kvällens match så återvänder Niclas Borenstein. Fisnik Menxhiqi saknas på grund av skada.

 

Torsdag 19:00, Västerby IP

Götene IF – IFK Falköping FF

Truppen: Didrik Torstensson, Adam Gustafsson, Samuel Henriksson, Johan Svensson, Filip Garmenius, Fredrik Jungergård, Emil Sjöberg, Maximilian Johansson, Johan Siggesson, Florent Rushti, Brian Andreassen, Jakob Elmersson, Daniel Hassini, Henrik Wallén, Nedim Pezic, Linus Land, Niclas Borenstein.

Skribent: Emil Dahlin
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingffÅrets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 0515-19610
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

Våra Guldsponsorer