Hoppa till sidans innehåll

Mållöst i derbyt

10 MAJ 2018 10:25
Det var uppdukat till fotbollsfest på Odenvi igår kväll. Kommunderby mellan IFK och Åsarp-Trädet inför mycket publik i ett underbart vårväder. Festen kom dock av sig lite när vi fick se två försiktiga lag spela oavgjort i en mållös match.
  • Uppdaterad: 10 MAJ 2018 10:27

Matchen inleddes i ett avvaktande tempo där IFK tilläts hålla i bollen och Åsarp backade hem. IFK hade dock svårt att utnyttja sitt bollövertag och skapade inga målchanser. Det dröjde ända tills den 27e minuten innan IFK skapade sin första farlighet. Det var efter ett fint väggspel som Samuel Henriksson kom löpandes i djupled och hotade, men Åsarps målvakt avvärjde den chansen. IFK hade efter det svårt att få till något anfallspel i den första halvleken.

Det var i stället Åsarp-Trädet som vaskade fram de vassaste chanserna i slutet av halvleken. Först genom en frispark som fick en otäck wobblande bollbana som Didrik Torstenson boxade undan. Sedan kom halvlekens farligaste målchans. Det var efter en misslyckad rensning som Åsarps Linus Johansson snappade upp bollen strax utanför straffområdet och sköt i stolpen.

IFK gjorde inga byten i paus. Den andra halvleken började i samma stil som den första, avvaktande spel och få målchanser. IFK gör sedan sitt första byte i 57e minuten. Det är Maxi Johansson, som gör comeback efter ett kortare skadeuppehåll, som kommer in och Johan Siggesson som går ut. Det dröjer faktiskt fram till den 78e minuten innan IFK har sitt första avslut på mål. Det är just nämnde Maxi Johansson som provar med ett skott strax utanför Åsarps straffområde.  IFK gör två byten till i slutet av matchen, Linus Land och Johan Svensson ersätter Brian Andreassen och Jakob Elmersson. IFK avslutar matchen med ett tydligt spelövertag men skapar inga vassa målchanser. Matchen slutar mållös och resultatet får ses som rättvist.

”Vi spelar kontrollerat och organiserat. Vi gör inte det som krävs för att vinna utan för att spela kryss.”, säger IFKs tränare Mikael Lindgren direkt efter slutsignalen.

Bland IFKs spelare kan Samuel Henriksson nämnas. Han gjorde en stark insats på IFKs mittfält och utsågs av Per-Johan Jansson (ass. tränare) till kvällens bäste i hemmalaget.

Nästa match för IFKs del är på tisdag 15e maj hemma på Odenvi mot Gauthiod i DM.

Skribent: Mats G
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingffÅrets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 0515-19610
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

Våra Guldsponsorer