Hoppa till sidans innehåll

Inför seriepremiären mot Lidköping FK

13 APR 2018 11:34
I kväll så drar – äntligen – den här säsongen igång på allvar. Först ut är ett hemmamöte med Lidköpings FK – och tränare Lindgren tror på full fart direkt.
  • Uppdaterad: 13 APR 2018 12:26

Det är som alltid när man står inför starten på en resa. Alla vägar ligger öppna, inga möjligheter har stängts och alla förhoppningar kan fortfarande bli förverkligade. Det finns en spänning och en förväntan som man nästan kan känna doften av.

- Det ska verkligen blir härligt att det drar igång igen, konstaterar Mikael Lindgren.

Vad hoppas du på med den här säsongen?

- Lika gärna som att något annat lag kan vinna den här serien så kan vi vinna den. Såpass bra är vi och det ska vi inte be om ursäkt för. Vi ser oss själva som ett topplag och det är det vi satsar på. Om det sedan visar sig vara fel analys får vi ta det därifrån. Det har vi gjort förut. Men på pappret ser jag inte varför vi inte skulle kunna vara med och kriga om seriesegern.

Vad är skillnaderna mellan IFK Falköping den här säsongen jämfört med förra säsongen?

- Vår speluppbyggnad och vårt passningsspel. Det var inte dåligt förra säsongen men vi har jobbat mycket med det nu och det har blivit bättre – vilket kommer att visa sig. Sedan hoppas jag att genombrotts- och kontringsspelet sitter kvar för där är vi väldigt bra. Och att vi fyller luckorna i bak efter Daniel Hassini och Fredrik Jungergård. Det är bra spelare men jag tror att vi kommer att få en väldigt bra backlinje i år också.

Ja, sitter alla de där bitarna så är det förhoppningsvis en toppstrid som gäller den här säsongen. Men den där toppen kan, precis som förra säsongen, bli rätt så trång.

- Det är definitivt svårtippat nu också. Men jag tror att IFK Tidaholm och Gerdsken blir bra. Sedan vill jag höja ett varningens finger för Mellerud. De står lite utanför alla de där heta derbymatcherna och det kan ju vara en fördel samtidigt som de har rustat bra inför säsongen. Att slippa de där heta matcherna kan ju vara en fördel, men jag skulle inte vilja byta med dem. Jag tappar hellre några poäng och får de där täta matcherna som skapar intresse.

Varje säsongen brukar det alltid vara någon spelare som får ett mindre eller större genombrott. Har du några tips inför årets säsong?

- Johan Siggesson har varit skadad ett tag och jag hoppas att det här blir hans stora genombrott och att han verkligen blommar ut i år. Jag hoppas också att Linus Land får sitt genombrott. Sedan finns det andra som också kan få det. Vi har ett gäng spelare som tränar mycket och jag skulle kunna rabbla upp många som kan få sitt genombrott – just för att de är så seriösa. För när man gör jobbet är man alltid med i den utlottningen.

Genombrott, toppstrider, ett välrustat Mellerud – ja, det finns gott om saker att se fram emot den här säsongen.

Men varje resa börjar ju med ett första steg. Och det steget kommer ikväll då man tar emot Lidköpings FK i seriepremiären.

- Vi hade en premiär mot dem för några år sedan och det blev en jämn och spännande match. Jag tror att det blir så nu också och jag tror på en bra match med två lag som trycker på gasen. Jag tror inget av lagen går ut för att spela defensivt. Vi kommer i alla fall inte göra det. Vi vill ta ett steg framåt i år och det innebär att vi ska bli än mer frejdiga offensivt och det hoppas jag sätter avtryck redan i den här matchen.

Hur är läget i truppen inför premiären?

- Jättebra. Alla spelare är tillgängliga för uttagning vilket är positivt med tanke på att försäsongen ändå slitit hårt på spelarna.

Ja, där har vi det. Väskorna är packade, skorna är snörade och vägen ligger öppen. Det är dags för en ny resa.

- Jag hoppas alla tar sig till Odenvi i kväll för att stötta det här hemmabygget, avslutar Mikael Lindgren.

Fredag 13 april
19:00, Odenvi

IFK Falköping – Lidköpings FK

Startelvan: Didrik Torstensson, Samuel Henriksson, Pontus Svensson, Emil Sjöberg, Filip Garmenius, Marcus Modig, Maxi Johansson, Oskar Engelmark, Linus Land, Florent Rushiti och Fisnik Menxhiqi.
Ersättare: Brian Andreassen, Anton Eriksson, Johan Svensson, Jacob Elmersson, Johan Siggesson, Viktor Viktorsson och Isak Norlander.

Skribent: Hans Ahlin
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingff
Youtube: IFK Falköping FF


Årets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 051519610
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Våra Guldsponsorer