Hoppa till sidans innehåll

IFK bortaföll i Alingsås

09 SEP 2018 21:49
IFK spelade i lördags borta mot Gerdskens BK på Gerdskenvallens konstgräs i Alingsås. IFK gjorde i många stycken en bra match men förlorade ändå till slut med 2-1
  • Skapad: 09 SEP 2018 21:49

IFK inledde matchen på ett strålande sätt. Redan i första matchminuten fick Florent Rushiti ett jätteläge men sköt tyvärr över från nära håll. Sedan fortsatte IFK att skapa målchanser halvleken igenom men bollen ville inte in i mål. Oscar Engelmark visade återigen prov på sitt fina skott när han en halvtimme in i matchen sköt i ribban från 30 meter. Närmast mål var det annars strax därefter när Brian Andreassen fick en jättechans. Det var Linus Land som stod för ett bra förarbete och serverade Brian innanför straffområdet men tyvärr sköt han över i fritt läge.

”Vi gör en mycket bra halvlek och skapar en mängd målchanser. Det känns lite typiskt med tanke på vår tabellposition att vi inte gör något mål.”, säger IFKs assisterande tränare Thomas Westerberg efter matchen.

Mycket var bra från IFKs sida i den första halvleken som spelmässigt är en av de bästa under säsongen.

Stärkta av sin första halvlek startar IFK även den andra på ett bra sätt. I den 51e minuten får Florent återigen ett bra läge innanför straffområdet men Gerdskens målvakt gör en fantastisk parad. I anfallet efter gör hemmalaget Gerdsken 1-0 vilket i det läget kändes helt orättvist med tanke på hur matchen dittills sett ut. Inte nog med det får hemmalaget tio minuter senare en straff tilldömd. Först blåste domaren för frispark men efter en dialog med linjedomaren ändrade han sitt beslut och dömde straff. Straffen satte hemmalaget säkert i mål och ökade på sin ledning till 2-0.

”Det var givetvis surt i det läget men domaren gjorde helt rätt för det var klart innanför straffområdet.” säger IFKs sportslige målvakt Didrik Torstensson efter matchen. Didrik som idag var tillbaka i IFKs mål gjorde som vanligt en bra insats. Tyngda av de två baklängesmålen fick IFK sedan en chans att komma tillbaka in i matchen när man fick straff i den 72e minuten. Det var Florent som blev neddragen i straffområdet och han förvaltade själv straffen säkert i mål.

IFK gjorde i slutet av matchen ett flertal byten och tryckte på för en kvittering. Bland annat kom Maxi Johansson in efter sin långa sjukdomsperiod och gjorde ett fint inhopp på mittfältet som lovade mer. Tyvärr så blev det inga fler mål i matchen och IFK förlorade med 2-1.

”Vi spelar riktigt bra idag, framförallt i den första halvleken. Den tar vi med oss till nästa match.”, avslutar en besviken Didrik Torstensson.

För IFKs del väntar nu närmast ett kamratderby när IFK Tidaholm gästar Odenplan nästa helg.

Skribent: Mats G
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingff
Youtube: IFK Falköping FF


Årets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Boka något av våra Föreningstält

 


Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 051519610
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Våra Matchdräktssponsorer