Hoppa till sidans innehåll

Götene väntar i hemmapremiären

2017-04-21 05:24
Efter en tung seriepremiär är det nu dags för seniorerna att känna Odenplans gräs under dobbarna för första gången den här säsongen. För motståndet i kvällens hemmapremiär står Götene IF.
  • Uppdaterad: 2017-04-21 05:32

Det gick inte som man hade hoppats på och det såg inte ut som man ville i seriepremiären borta mot Holmalund förra veckan.

Hemmalaget vann, rättvist, det mötet med 2-1.

- Vi är inte alls nöjda med den matchen och det är alla överens om. Vi uppträdde på ett sätt som jag inte riktigt kan förklara – vi var ängsliga, passiva och hade svårt att få till ett eget spel under egentligen hela den matchen. Vi måste vara mer kaxiga, mer frenetiska i närkampsspelet och jobba mer tillsammans. När vi gör det så vet vi att vi har vapen som inga andra motståndare har. Vi har mycket spets i laget, men vi kan inte få ut det om vi inte vinner duellerna på plan bättre, säger tränare Mikael Lindgren.

I kväll får hans lag en ny chans att vissa upp att de där vapnen finns och att de är vassa. Och vad passar bättre än att göra det i säsongens första match på Odenplan – en hemmapremiär som samtidigt är ett Skaraborgsderby?

- Vi har haft bra träningar i veckan och vi gillar att möta Götene. Det brukar bli bra matcher och det är ofta lite vilda västern med mycket mål både hemma och borta. De senaste säsongerna har vi vunnit ungefär lika mycket. Förra året vann de rättvist på sin hemmaplan men hade tur som fick med sig ett kryss på Odenplan. Det är oftast jämna historier.

Hur är läget i truppen inför matchen?

- Vi fick ju tyvärr Pontus Svensson lårskadad mot Holmalund och sedan tidigare har vi Samuel Henriksson och Brian Andreassen skadade. De två sistnämnda hoppas jag ska vara redo igen om någon vecka. Med Pontus kommer det att dröja lite längre, säger Lindgren.

 

IFK Falköping – Götene IF, fredag, 18:30

Truppen: Didrik Torstensson, Adam Gustafsson, Niclas Borenstein, Jison Heldin, Fredrik Jungergård, Henrik Wallén, Emil Sjöberg, Maximiliam Johansson, Johan Siggesson, Jakob Elmersson, Florent Rushiti, Johan Svensson, Mateusz Kozirog, Filip Garmenius, Fisnik Menxhiqi, Nedim Peszic, Linus Land.

 

Skribent: Emil Dahlin
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingffÅrets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Fritidsbanken


Våra Guldsponsorer

 

Toveks Bil
 

pellviks

Modern Ekonomi

O´Learys Skövde

O´Learys FKP

PWC Falköping

HSB FKP

Vindenergi FKP

City Optik

Actic

Skanska

Västgötarör

Centrala Trafikskolan

 

Falköpings Måleri
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 0515-19610
E-post: This is a mailto link

Se all info