Hoppa till sidans innehåll

Förlust på övertid

10 AUG 2019 15:15
OH, nej! Inte igen… Precis som i bortamötet blev det i går en uddamålförlust mot Ahlafors IF hemma på Odenplan och avgörandet kom långt in på övertidsminuterna.
  • Skapad: 10 AUG 2019 15:15

Efter en jämn inledning med öppen fotboll var det IFK som tog ledningen i matchen. Efter ett fint anfall på vänsterkanten kunde till slut Linus Land hitta en fristående Gustav Löwing som säkert pricksköt in bollen i Ahlaforsmålet. Slutet av halvleken gick sedan i moll för IFKs del då Ahlafors gjorde två snabba mål. Båda var regisserade av den ständigt farlige anfallaren Robin Eriksson. Först kvitterade han på egen hand efter en fin mottagning innanför straffområdet där han avslutade med ett välplacerat skott. Sedan fixade han en straff när han blev nerdragen innanför straffområdet. Straffen sattes säkert i mål och strax därefter blåste domaren för halvtid.

Halvvägs in i den andra halvleken gjorde IFK ett dubbelbyte. In i matchen kom Martin Blennow och Brian Andreasson. Bytet blev en fin injektion för IFKs spel och strax därefter kom kvitteringen till 2-2. Samuel Henriksson hittade nyss inbytte Brian i djupet på högerkanten som i sin tur hittade Linus Land innanför straffområdet. Linus gjorde inget misstag och kunde säkert sätta bollen i nät.

Därefter stod matchen och vägde och det blev en spännande avslutning. Tyvärr påverkades matchavgörandet av ett tveksamt domslut när IFKs vänsterback Viktor Viktorsson blev utvisad. I ett hemspring krokade Viktor ihop med en anfallande Ahlaforsspelare och fick där sitt andra gula kort. Ett märkligt beslut av domaren som borde rådfrågat sin assisterande domare som stod precis bredvid situationen. Tråkigt för såväl Viktor, som återigen gjorde en mycket bra match, som för IFK.

Typiskt nog avgjordes matchen i absolut sista minuten (95e) när den för dagen lysande Robin Eriksson blev frispelad i straffområdet och säkert satte sitt andra mål i matchen. IFK gör i det stora hela en bra match mot serieledarna och det känns givetvis tungt att inte få med sig någon poäng. Nu gäller det att skaka av sig den här förlusten och lägga fokus mot nästa helg då man möter Främmestads IK på bortaplan.

Skribent: Mats G
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingff
Youtube: IFK Falköping FF


Årets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Boka något av våra Föreningstält

 


Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 0708533801
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Våra Matchdräktssponsorer