Hoppa till sidans innehåll

Förlust i kamratderbyt

02 JUN 2018 08:08
Det blev förlust i kvällens kamratderby mot IFK Tidaholm på Tidavallen. När matchen var slut hade hemmalaget gått segrande ur striden med 3-2.
  • Uppdaterad: 02 JUN 2018 08:09

”Det känns som vi gör en vändning idag trots att det blir en förlust. Vi är mycket bättre som lag idag jämfört med de senaste matcherna.”, säger IFKs tränare Mikael Lindgren en timme efter kvällens drabbning.

IFK fick ett tidigt mål emot sig i kvällens match när man inte fick bort en retur innanför straffområdet. Därefter var första halvlek jämn där IFK hade ett bra passningsspel och hela tiden var farliga i sina omställningar. Man fick spelet dit man ville och kvitteringen kom genom Brian Andreassen efter en fin framspelning av Johan Svensson i 35e minuten. 1-1 blev också ställningen i halvtid.

Andra halvlek började som den första med ett olyckligt mål till hemmalaget. Strax efter hemmaledningen ryckte den för dagen pigge IFK-anfallaren Brian Andreassen sig fri och fick en straff tilldömd till IFK. Den placerade Florent Rushiti säkert i mål och det var återigen kvitterat i matchen. Hemmalaget avgjorde sedan till sin fördel i den 74e minuten efter att IFK inte fick bort ett inlägg som nådde den bortre stolpen.

”Tyvärr blir den en hedersam förlust. Det finns mycket som är bra i kvällens match som vi tar med oss till fortsättningen av serien.”, fortsätter Lindgren.

Bra i kvällens IFK var framförallt anfallaren Brian Andreassen som gjorde ett mål och fixade fram en straff. Extra plus även till Simon Lejon som gjorde debut från start i på IFKs mittfält. Kul även att notera att IFK släppte in ytterligare en talangfull 17-åring när Johannes Ungh fick göra A-lagsdebut sista kvarten.

Trots förlusten kändes det som ett steg i rätt riktning och nu ser vi fram emot nästa match hemma mot Tidaholms GIF nästa fredag.

Skribent: Mats G
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingff
Youtube: IFK Falköping FF


Årets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Boka något av våra Föreningstält

 


Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 051519610
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Våra Matchdräktssponsorer