Hoppa till sidans innehåll

Förlust i derbyt

27 APR 2019 11:34
Trots att man tog en tidig ledning i gårdagens match på Odenplan blev det förlust för IFK. Gästande Tidaholms GoIF vände på resultatet och när matchen var slut stod det 1-2 på resultattavlan.
  • Skapad: 27 APR 2019 11:34

IFK fick en kanonstart i gårdagens derby hemma på Odenplan. Redan i den andra minuten tog man ledningen på straff. Det var Johan Svensson som kom runt på sin kant och slog in ett inlägg som träffade en Giff-spelare på handen. Domaren tvekade aldrig utan pekade distinkt på straffpunkten. Straffen slogs sedan säkert i mål av Johan Siggesson.

Därefter var det IFK som förde spelet och bortalaget backade hem och försvarade lågt. IFK hade dock svårt att skapa något konstruktivt av sitt bollinnehav. Spelarna såg ut att lida av Odenplans ojämna gräsmatta då passningsspelet höll låg kvalitet.

Tidaholm tog sedan över spelet i slutet av halvleken och kvitteringen kom logiskt precis innan paus. Det var Filip Lundgren som stod för målet i den 42a minuten efter skott innanför straffområdet. 1-1 var också resultatet när domaren blåste av den första halvleken. En halvlek som var händelsefattig och där den riktiga derbynerven saknades.

IFK gjorde ett dubbelbyte i paus. In kom Viktor Viktorsson och Brian Andreassen. De ersatte Evert Ivarsson och Samuel Henriksson. Viktor blev en injektion för IFKs spel då han ständigt ville framåt från sin vänsterbacksposition. Den andra halvleken kom dock att påminna om den första. Ett ställningskrig på plan med lite målchanser och dålig inställning i närkampspelet. Giffspelarna var något hetare och i den 79e minuten kom det avgörande målet. Efter ett fint inlägg från vänsterkanten kunde Filip Lundgren trycka in sitt andra mål för kvällen.

IFK försökte sedan att lyfta spelet för att jaga en kvittering. Det var dock en jakt som inte lyckades. Man saknade den riktiga desperationen från IFK och till slut blev det förlust med 1-2. För IFKs del gäller det nu att kavla upp ärmarna och ta nya tag. Nästa fredag fortsätter serien med match mot Ahlafors IF på bortaplan.

Skribent: Hans Ahlin
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingff
Youtube: IFK Falköping FF


Årets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Boka något av våra Föreningstält

 


Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 051519610
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Våra Matchdräktssponsorer