Hoppa till sidans innehåll

En tung kväll i Ahlafors

04 MAJ 2019 09:58
Det stod viktiga poäng på spel i kvällens match i Ahlafors. IFK tog ledningen i matchen och ledde med 1-0 i paus. Efter en händelserik andra halvlek var det dock hemmalaget som stod som segrare till slut med 3-2.
  • Uppdaterad: 04 MAJ 2019 09:58

IFK startade kvällens match något avvaktande.  Hemmalaget Ahlafors ägde bollen mer men genom sina snabba omställningar hotade IFK ständigt. Man skapade en hel del chanser och det hade kunnat bli ännu farligare om man hade undvikit att springa offside vid ett flertal tillfällen. IFK tog ledningen i den 39e minuten och typiskt för matchen var det efter en snabb omställning. Det var Johan Siggesson som avslutade innanför straffområdet efter att han blivit framspelad av sin namne Svensson. Första halvlek var relativt jämn och känslan i paus var att IFK hade bra koll på sin motståndare.

Ahlafors startade sedan andra halvlek bra och pressade ner IFK. Kvitteringen till 1-1 kom i den 52e minuten. Därefter jobbade sig IFK in i halvleken succesivt. Tyvärr var det hemmalaget som även gjorde nästa mål. Det var efter en lång hörna och något passivt försvarspel som en Ahlaforsspelare till slut kunde peta in bollen. Detta skedde i den 87e minuten och kändes matchavgörande. Men redan i minuten därpå kunde IFK kvittera till 2-2 efter ett fint skott. Precis efter påföljande avspark fick IFK tag i bollen och kunde frispela Fisnik Menxhiqi som blev nerdragen i straffområdet. Från sidan såg det ut som en solklar straff men domaren valde att fria.

I den 94e minuten kom sedan matchavgörandet.  Ahlafors fick en hörna och det blev en repris på 2-1-målet. Det visade sig bli matchens sista mål och således vann Ahlafors matchen med 3-2. IFK gjorde en bra bortamatch och borde fått med sig åtminstone en poäng. Istället blev det en blytung förlust. Nästa match i serien spelas hemma mot Främmestads IK hemma på Odenplan 12/5.

Skribent: Mats G
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingff
Youtube: IFK Falköping FF


Årets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Boka något av våra Föreningstält

 


Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 051519610
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Våra Matchdräktssponsorer