Hoppa till sidans innehåll

En sammanfattning av våren – och förhoppningar inför hösten

2017-07-14 15:32
Vårsäsongen är ju över för seniorerna. Förutom en lite knackig start och ett bottennapp i Götene så är tränare Lindgren nöjd med vad hans spelare har visat upp under den första delen av den här säsongen.
  • Uppdaterad: 2017-07-14 15:39

Seniorerna har gått på sommarlov. Just nu håller kanske Johan Siggesson på att bättra på sin bränna, Fisnik Menxhiqi utmanar folk på stranden på löpdueller och Daniel Hassini fångar abborrar med sina bara händer och grillar dem över öppen eld. Vad de än gör för att koppla av så har de förtjänat det – för bakom sig har de ju en helt okej vårsäsong.

Visst, starten var lite knackig, men sedan kom laget igång riktigt bra och de ligger inför hösten på en femteplats.

- Man kan dela in våren i två delar. Vi hade en tuff start med tre raka förluster men sedan tycker jag att vi vänder den inledningen till något positivt. Vi visste att det kunde bli så – men vi hanterade det. Det är inte många lag som kan ta sig upp efter en sådan smäll. Det är förstås inte bra att hamna där, men det är väldigt bra gjort att ta sig ur det läget. Vi ska vara ödmjuka och inse att det kan hända igen men då har vi förhoppningsvis verktyg att plocka fram för hur vi ska hantera det då också, säger Mikael Lindgren.

Seniorerna var, som sagt, på botten där ett tag – men har sedan stadigt simmat uppåt. Efter de där tre raka förlusterna – mot Holmalund, Götene och IFK Tidaholm – så dröjde det länge innan de förlorade igen. Från omgång fyra och fram till vårens sista match blev det totalt sex segrar, två kryss och två förluster.

- Där vi hittade vi en stabilitet. Det var en del matcher där vi levde mycket på att vi var väldigt organiserade och där det såg ut som att vi inte gjorde mer än vad som behövdes göra. Däremellan växlade vi med matcher där vi spelade fantastiskt bra fotboll – som mot Alingsås, Gerdsken och Holmalund. Det var fotboll när den är som bäst på den här nivån med riktigt frejdigt anfallsspel. Det var de söta karamellerna. Den mest sura karamellen i godisskålen är insatserna mot Götene. Vi har mött många lag som är bättre än Götene som vi har lirat bort, men nu har vi åkt på dubbla förluster mot dem. De har blivit ett spöke för oss och vi måste bli bättre på att göra läxan mot lag som dem – samtidigt som de har haft en makalös tur i de här matcherna.

 

"EN KLUBB I FRAMKANT"

En av de där söta karamellerna som Lindgren nämnde var matchen mot Holmalund som var den sista innan uppehållet. Där blev det seger med 4-1 hemma på Odenplan.

- I den matchen nötte vi ner motståndet på ett bra sätt. Den första halvleken var jämn men vi hade ändå kontrollen. I andra skapade vi ofantligt mycket chanser men hade svårt att sätta dit bollen. Men till slut lyckades vi punktera matchen genom Maxi och Florent. Det var fina mål och vi hade fina chanser innan det, så det var inte på något sätt oförtjänt.

En annan positiv sak under våren var insatserna i DM – med segern över Skövde AIK i kvartsfinalen som en självklar höjdpunkt.

- Det visar att vi inte är så jäkla långt efter dem. Vi har spelare som helt klart skulle platsa hos dem, säger Lindgren.

Och på tal om SAIK – under våren har även samarbetet med division 1-klubben på allvar startat igång.

- Vi har bestämt att vi ska utveckla spelare tillsammans, både våra och deras, och nu har vi hunnit etablera det samarbetet. Vi har haft spelare som har varit där och utvecklat sin träningsmängd och det är inte alls osannolikt att någon av våra spelare redan nu testar lyckan och går dit. Nästa steg är att några av deras spelare ska komma och testa på vår miljö också. Det här är en spännande grej som har hänt under våren och som visar att vi är en klubb som ligger i framkant genom att jobba på det här viset.

 

KINNEMO BLIR HEMMAPLAN

Det här var – på det stora hela – vårsäsongen för seniorerna. Men det dröjer inte länge innan sommarlovet är slut och det är dags att börja ladda inför hösten.

Och det finns en hel del att se fram emot.

Det kommer att börja med en match i Svenska Cupen mot division 2-laget FC Trollhättan som spelas den andra augusti. Den matchen kommer att spelas på Kinnemo - precis som alla andra hemmamatcher under hösten då Odenplan är stängd för renovering.

- Vi ser fram emot att komma till Kinnemo och jag hoppas att Kinnarpsborna också tycker att det är kul och att vi kan få lite extra stöttning från dem. Hösten bjuder på många matcher som – i alla fall på pappret – ser riktigt spännande ut. Efter matchen i Svenska Cupen så börjar vi serien med att möta IFK Tidaholm på Kinnemo. Dem vill vi ju alltid spöa och vi har en gruvlig revansch att utkräva efter vår mycket bleka insats på Tidavallen.

Serien rullar ju sedan på och i vilken ände av tabellen IFK kommer att kämpa är svårt att säga med vårtabellen som utgångspunkt. För tillfället är det bara fem poäng upp till kvalplatsen uppåt – men samtidigt bara sex poäng ner till kvalplatsen neråt.

- Vi har ett läge som varken är särskilt mycket sämre eller särskilt mycket bättre än många andra av lagen. Så det känns helt öppet, säger Lindgren.

Vad är dina förhoppningar med hösten?

- Självklart siktar vi inte på något annat än att haka på i toppstriden. Det är tveklöst vår ambition. Men skulle det mot förmodan bli något annat så får vi hantera det. Vi har varit nere i gruvan tidigare men det är ju mycket tråkigare där nere så det skulle kännas klart bättre om vi istället kan ta oss upp till bergskrönet.

 

"FANTASTISKT BRA KULL"

För att nå dit krävs en hel del – bland annat en bred trupp. Just den ingrediensen är inte Lindgren särskilt orolig över.

- Vi har som filosofi att spelarna som varit på bänken får komma fram i cuperna och utöver det så är hösten också avstängningarnas säsong. Nu kommer många av de ackumulerade varningarna så för oss som följer IFK blir det spännande att se vilka spelare som tar chansen när de får den. Det är ofta under den här tiden som genombrotten kommer. Vi kommer inför hösten att flytta upp Simon Lejon, född 2001, i seniortruppen och han är bara en i raden i den kullen som vi kommer att se i A-laget framöver. Det är en fantastiskt bra kull.

Utöver Svenska cupen, seriematcher och eventuella genombrott så väntar även en semifinal i DM under hösten. Där kommer IFK att ställas mot antingen Lidköpings FK eller Skoftebyns IF.

- Matchen kommer att gå i mitten av september och vi vet att vi kommer att ha hemmaplan. Men eftersom helgerna är upptagna så blir det tveksamt om vi kan använda Kinnemo eftersom det troligen kommer att behövas elljus. Då vi inte har någon elljusplan med gräs här i kommunen får vi kanske lägga den i någon annan kommun. Eller om vi väljer att spela den på Odenvi. Vi får återkomma i det ärendet.

Vårsäsongen var på det stora hela bra för seniorerna och den har bäddat för en väldigt intressant höst på flera olika plan.

Nu är det bara att hoppas att Mikael Lindgrens förhoppningar infrias – att det är ett bergskrön som väntar och inte en gruva.

Skribent: Emil Dahlin
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingffÅrets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 0515-19610
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

Våra Guldsponsorer