Hoppa till sidans innehåll

En femetta i solen!

06 APR 2019 16:01
IFK spelade idag sin sista träningsmatch innan serien sätter igång nästa fredag. Det var Skara FC som stod för motståndet och IFK vann matchen på Odenvis konstgräs med klara 5-1.
  • Skapad: 06 APR 2019 16:01

IFK startade dagens match i ett högt tempo och fick tidigt utdelning. Efter 15 minuter ledde man matchen med 3-0. Det var Johan Siggesson som inledde målskyttet efter ett mönsteranfall där han blev serverad av Samuel Henriksson. Därefter tog Fisnik Menxhiqi över rollen som målskytt och gjorde både 2-0 och 3-0. Båda målen kom efter fina framspelningar som Fisnik avslutade kliniskt.

Den första halvleken präglades därefter tyvärr mest av skador på hemmaspelare som var tvungna att byta. I turordning var det Samuel Henriksson, Fisnik Menxhiqi och Johan Siggesson som nödgades att kliva av. Detta gjorde att IFKs fina start trubbades av och att Skara tog över allt mer av spelet. Det blev dock inga fler mål i första halvlek och IFK ledde således med 3-0 i paus.

”Vi börjar sällan flera matcher i rad med samma lag. Idag började vi med en konstellation men blev tvungna att hitta nya lösningar när vi blev drabbade av ett flertal skador. Värst verkar det vara med Fisnik som åkte på en sträckning och riskerar att bli borta ett tag. De övriga kommer nog att vara redo inför nästa match.”, säger IFKs tränare Mikael Lindgren direkt efter matchen.

Den andra halvleken började lite sömnigt men tog fart efter en fenomenal dubbelräddning av IFKs målvakt Didrik Torstensson. Didrik gjorde som vanligt en stabil insats i målet men fick tyvärr inte hålla nollan då Skara reducerade till 3-1 i slutet av matchen. IFK avslutade sedan matchen med att göra ytterligare två mål. Först forcerade Johan Svensson in 4-1 innan Linus Land fastställde slutresultatet till 5-1. Linus assisterades tjusigt till sitt mål av den för dagen duktige mittfältaren Johannes Ungh.

Många var bra i dagens IFK. Extra kul var det att göra bekantskap med två av årets nyförvärv. Evert Ivarsson och Gustav Löfving-Svensson, som båda kommit från Skövde AIK i år, gjorde riktigt bra insatser i dagens match. Evert började som mittback men flyttades ut som högerback efter skadeturbulensen i första halvlek. Han löste båda positionerna på ett stabilt sätt. ”Det var skönt att få till det i genrepet innan serien drar igång nästa vecka.”, säger en nöjd Evert Ivarsson efter matchen.

Gustav Löfving-Svensson spelade riktigt bra i sin defensiva balansroll på mittfältet. ”Den första tiden här i IFK har varit riktigt bra. Det känns som jag har fått en nytändning med fotbollen! Kul att vi får till det som vi har tränat på. Kontringsspelet var riktigt bra idag. Nu ser vi fram emot seriepremiären nästa vecka!”, säger Gustav direkt efter dagens match.

Nästa fredag spelar IFK hemma på Odenvi mot Trollhättans BoIS i årets seriepremiär.  

Skribent: Hans Ahlin
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingff
Youtube: IFK Falköping FF


Årets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Boka något av våra Föreningstält

 


Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 0708533801
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Våra Matchdräktssponsorer