Hoppa till sidans innehåll

En efterlängtad seger för IFK

13 MAJ 2019 07:39
Det blev seger i kvällens match hemma mot Främmestads IK. ”Vi spelade egentligen bättre i förra matchen mot Ahlafors och borde kanske vunnit den. Idag spelade vi lite sämre men det var skönt att ta tre poäng.”, säger en nöjd Mikael Lindgren direkt ef
  • Skapad: 13 MAJ 2019 07:39

Det var gästande Främmestads IK som startade matchen bäst. De var aggressiva och vann alla närkamper och alla andrabollar. IFK fick mest jaga och hade svårt att etablera något spel överhuvudtaget. Gästerna skapade ett flertal chanser, mest efter hörnor och långa inkast.

Något ologiskt med tanke på hur matchstarten hade sett ut var det IFK som tog ledningen i den 18e minuten. Det var Johan Svensson som kom runt på sin kant och hittade Linus Land i straffområdet som med kraft tryckte in bollen. I samband med målet började IFK komma in alltmer i matchen. Det var dock Främmestad som skapade de vassaste målchanserna. Bland annat hade de en boll på mållinjen och en boll i ribban. I slutet på halvleken ökade IFK sedan på sin ledning. På en välavvägd frispark av Gustav-Löwing Svensson kunde Maxi Johansson komma högst och nickskarva in 2-0 till IFK. I det läget kändes det inte rättvist men inte desto mindre skönt att kunna gå till halvtidsvila med en tvåmålsledning.

Den andra halvleken började som den första med en aggressiv press från bortalaget. Ungefär tio minuter in på halvleken kändes det dock som gästerna tröttnade något. IFK skapade då ett antal chanser. Bland annat hade Fisnik Menxhiqi två frilägen och Johan Svensson hade en jättechans när han sköt ett farligt skott från nära håll som Främmestads målvakt kunde avvärja. IFK kunde sedan öka på sin ledning till 3-0. Det var efter en snabb omställning som Johan Svensson fick bollen på kanten och passade in till en fristående Johan Siggesson som inte gjorde något misstag utan elegant kunde placera in en bredsida i mål.

Främmestad avslutade sen match frenetiskt kämpande. Man fick också utdelning och kunde göra såväl 3-1 som 3-2. Närmare än så kom dock inte gästerna utan det var IFK som avgick med en efterlängtad seger. Bäst i hemmalaget var i kväll IFKs mittbackspar Maxi Johansson och Pontus Svensson.

Skribent: Hans Ahlin
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingff
Youtube: IFK Falköping FF


Årets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Boka något av våra Föreningstält

 


Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 051519610
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Våra Matchdräktssponsorer