Hoppa till sidans innehåll

Det stod viktiga poäng på spel i kamratderbyt

16 SEP 2018 09:59
Det stod viktiga poäng på spel i kamratderbyt mellan Falköping och Tidaholm i den 18 e omgången av 22 på Odenplan.
  • Uppdaterad: 16 SEP 2018 10:00

IFK Falköping behövde en seger för att skapa en lucka nedåt och IFK Tidaholm jagade LFK i toppen för direktuppflyttning.
Det var också IFK Tidaholm som började matchen lite bättre än hemmalaget dock utan skapa några jätteheta chanser, dom hade ett flertal hörnor som Didrik plockade ned säkert eller som försvaret rensade bort. Efter 20m hade IFK fått ordning på styrkorna och började skapa chanser, på en sådan hittar Florent Brian med ett fint instick i Straffområdet och på andra chansen gör Brian 1-0. Strax därefter  ett fint kombinationsspel mellan Florent och Siggessson som Florent avslutar på men mv gör en fin fotparad.

På en av Tidaholms många hörnor i minut 40 så visar Didrik att han äger straffområdet och gör ett snabbt utkast till Brian vilket innebär en farlig omställning som Tidaholm bryter vid straffområdet men slår en slarvig passning som en aggressiv Land bryter och avlossar högersläggan till  2-0,  viktigt att få detta mål precis innan paus!

Första halvan av andra halvlek bevakar IFK resultatet o spelar tight försvarsspel vilket gör att gästerna inte skapar något och öppnar för omställningar och i en sådan har Johan Svensson ett friläge men målvakten gör en bra räddning.
Oskar Engelmark gör i den 75e minuten  3-0, ett riktigt kanonmål,  han avlossar ett skott utanför straffområdet i bortre krysset. Sista 15 bevakar IFK sin ledning o gör det riktigt bra då Tidaholm inte skapar några heta chanser utan det är hemmalaget som står för dom.

Det var nöjda ledare matchen, Lindgren tyckte "Försvarsspelet var mkt bra där balansspelarna Samuel och Oskar hade en viktigt roll i att det var så bra."

Westerberg fyllde på "Det var bästa matchen försvarsmässigt i år, o då skall man komma ihåg att alla 11a deltager o bidrager i försvarsspelet." 
Lindgren var också väldigt nöjd med anfallsspelet som hade bra variation och fina kombinationer.

Skribent: Tomas B
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingff
Youtube: IFK Falköping FF


Årets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Boka något av våra Föreningstält

 


Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 051519610
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Våra Matchdräktssponsorer