Hoppa till sidans innehåll
Mikael och Thomas

"Det känns väldigt bra inför säsongen"

2018-02-19 08:22
IFK Falköping har tränat på konstgräset sedan i december men nu i helgen var det äntligen premiär för grabbarna då säsongens första träningsmatch och det mot division 4-laget Skara FC. En match IFK vann med 3-2.
  • Uppdaterad: 2018-02-19 08:24

- Vi har väldigt bra stämning i laget och det märktes att alla tyckte det var kul att nya säsongen är igång, säger tränaren Mikael Lindgren. Skaramatchen var en bra match men som alltid är det lite svårt att komma ut på en stor plan och sätta ihop alla delar vi tränat och tränar på. Men överlag så tycker jag vi lyckades bra och det absolut viktigaste var att vi höll fast vi det vid den spelidé och det vi bestämt innan matchen att vi skulle jobba på. Vilket vi också gjorde.

Mikael Lindgren tycker det känns väldigt bra inför säsongen.

- De nya grabbarna har kommit in i truppen på ett bra sätt även om Simon Jonsson har haft lite otur och varit sjuk och inte riktigt är spelklar.

När det gäller spelarläget så är Niclas Borenstein kvar till sommaren och Daniel Hassini har slutat och frågan är givetvis hur det kommer märkas ute på plan?

- Givetvis är det två meriterade och duktiga fotbollsspelare som slutar, som dessutom varit och är riktigt fina killar för laget både på och utanför planen. Men jag är inte orolig, andra killar får kliva fram ännu mer, och med de nya spelarna vi fått in i truppen har vi tillfört en aggressivitet och tuffhet som vi saknade lite förra säsongen, och det känns väldigt bra.

Nu spelar IFK Falköping hemma mot Södra Ving från Ulricehamn på lördag. Vad är dina tankar kring den matchen?

- Generellt så har vi valt att spela mot division 4 lag innan serien drar igång då vi vill träna på att utveckla vårt passningsspel och bollinnehav, säger Mikael. Vårt kontringsspel har vi rätt bra koll på och är ju en stor del i vårt spel och spelidé. Vi behöver träna på att hålla boll, passa boll och säkra upp under matcherna.

Vilka kommer spelar till helgen?

- Ungefär samma gäng som mot Skara. Vi ligger i olika träningsfaser i truppen vilket innebär att en del spelare kommer få stå över matcher fram till i mars, men det känns lugnt då det är en bit kvar till premiären, avslutar Lindgren.

// Pär Winberg

 

Skribent: Hans Ahlin
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingffÅrets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 0515-19610
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

Våra Guldsponsorer