Hoppa till sidans innehåll

Delad pott på Odenplan

26 MAJ 2019 07:43
Kvällens match mot Gerdskens BK slutade 2-2. ”Det var en bra fotbollsmatch. Gerdsken var bra och 2-2 känns som ett rättvist resultat.”, säger IFKs tränare Mikael Lindgren direkt efter matchen
  • Skapad: 26 MAJ 2019 07:43

IFK fick en flygande start på kvällens match. Redan i andra minuten skapade man en klar målchans när Gustav Löwing Svensson hittade Johan Svensson i djupet. IFK fortsatte sedan att trumma på och i den 9e minuten vaskade man fram en hörna. Den ledde fram till IFKs ledningsmål när en omarkerad Linus Gelang elegant gick upp och skallade in bollen i nät. Det var för övrigt Linus första mål i A-lagssammanhang för IFK.

Första kvarten gick klart i IFKs favör. Gerdsken åt sig sedan succesivt in i matchen och skapade sin första farliga chans i 20e minuten när man hade en nick i stolpen. Därefter böljade spelet fram och tillbaka och närmast att göra mål för IFK var Fisnik Menxhiqi. Först fick han en jättechans när han blev frispelad rakt framför mål, tyvärr räddades hans skott av Gerdskens duktiga målvakt. Ännu farligare blev det i 39e minuten när han snappade upp bollen på kanten och kunde skjuta den i klykan i ett övergivet Gerdskenmål. Den första halvleken slutade med en 1-0-ledning till IFK efter en hel del chanser åt båda håll.

I paus gjorde IFK ett byte när målgöraren Linus Gelang var tvungen att gå av efter problem med sina benhinnor. Han ersattes av Viktor Viktorsson. IFK startade även den andra halvleken bra. I den 50e minuten ropade många på mål när Linus Land nickade en boll förbi Gerdskens målvakt. Tyvärr blåste domaren för offside. Gerdskens kvittering kom sedan i den 54e minuten när en långboll hamnade framför fötter på en bortaspelare i straffområdet. Inte ens den för dagen duktige Didrik Torstensson kunde avvärja skottet från nära håll. IFK replikerade sedan i den 60e minuten när Fisnik äntligen fick utdelning. Han serverades i djupet med en riktig smörknivspass av Linus Land och satte bollen säkert i mål. Därefter svängde spelet fram och tillbaka och Didrik Torstensson räddade IFK vid ett flertal tillfällen. Länge såg det ut att bli en tredje rak seger för IFK. Så blev det dock inte då Gerdsken kunde kvittera på en hörna den 87e minuten. Slutresultatet skrevs till 2-2 och det får anses som rättvist.

”Jag är nöjd med hur vi genomför matchen. Försvarspelet var bra över hela planen. Jag måste även plussa för Oscar Engelmark och Gustav Löwing Svensson på mittfältet som gör ett enormt jobb idag.”, avslutar Mikael Lindgren.

För IFKs del väntar i nästa omgång Stenungsundslaget Ödsmåls IK på bortaplan.

Skribent: Hans Ahlin
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingff
Youtube: IFK Falköping FF


Årets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Boka något av våra Föreningstält

 


Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 051519610
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Våra Matchdräktssponsorer