Hoppa till sidans innehåll

Dags att avsluta säsongen

2017-09-30 21:37
Det är dags för den sista matchen den här säsongen och den blir borta mot Gerdskens BK. Seniorerna hoppas kunna avsluta snyggt – och kanske även klättra ett par platser i tabellen.
  • Uppdaterad: 2017-09-30 21:37

Någon större dramatik kommer det inte att bli i söndagens säsongsavslutning. För seniorerna gjorde ju jobbet i senaste omgången mot Habo, vann med 2-1 och säkrade kontraktet.

- Det var en av många matcher den här säsongen med hög anspänning där vi spelar jättebra fotboll. Sedan får vi dålig utdelning på alla våra chanser. Resultatet speglar inte matchen utan det borde ha varit fler mål i vår favör. Vi ska kunna vara mer effektiva och det handlar inte bara om våra forwards utan det faller på många axlar. Men där har vi en utvecklingspotential, säger Mikael Lindgren.

För IFK:s del handlar söndagens säsongsavslutning mot Gerdsken därför inte om överlevnad längre. Men det finns saker att spela för ändå.

- Vi ska ut och jaga placeringar. Vi har chansen att komma topp-fyra och den ska vi försöka ta. Sedan kan vi inte ordna det på egen hand utan några resultat måste gå med oss också.

För Gerdsken ligger det ytterligare lite marker i den där potten. De är i en kamp om kvalplatsen uppåt tillsammans med IFK Tidaholm. Om tidaholmarna vinner sin avslutningsmatch så måste Gerdsken göra detsamma för att få chansen att spela upp sig i division 2.

- Varje match har betydelse i serien i den sista omgången, indirekt eller direkt. Vår har en direkt betydelsen för den avgör om de eller IFK Tidaholm får kvala. Vi kommer förstås att göra vårt bästa för att vinna och ställer alltid ut det laget vi tycket är bäst för dagen. Jag skulle aldrig kunna se en motståndartränare i ögonen om vi inte hade gjort vårt bästa.

I söndagens mach hoppas Lindgren att hans lag fortsätter att trampa framåt på den där nya stigen som de har försökt trampa upp hela den här säsongen.

- Vi har en annan typ av anfallsspel än tidigare och det vill vi fortsätta utveckla. Våra omställningar är mytomspunna men vi vill utveckla speluppbyggnaden. Att vi kommit en bit på vägen har vi visat i flera matcher med hög anspänning där vi har lånat ut bollen väldigt lite.

Om de lyckas med det även mot Gerdsken får vi se under söndagen när säsongen ska avslutas.

Seniorerna sitter säkert i båten – men det lär bli en spännande avslutningdag på många håll och kanter.

- Det ska bli kul. Twitter lår gå varm imorgon i division 3 mellersta, skrattar Mikael Lindgren.

 

Division 3 Mellersta Götaland, omgång 22

Söndag 14:00, Alströmervallen konstgräs

Gerdskens BK – IFK Falköping

Truppen: Adam Gustavsson, Didrik Torstensson, Pontus Svensson, Emil Sjöberg, Daniel Hassini, Filip Garmenius, Samuel Henriksson, Eric Nohlgren, Maximiliam Johansson, Linus Land, Florent Rushiti, Fisnik Menxhiqi, Johan Siggesson, Jakob Elmersson, Johan Svensson, Fredrik Jungergård.

Skribent: Emil Dahlin
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingffÅrets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 0515-19610
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

Våra Guldsponsorer