Hoppa till sidans innehåll

Allting har en början – och ett slut

31 JUL 2019 13:26
Nu är det kommunicerat till både förening och spelare att 2019 är mitt åttonde och sista år som tränare i IFK Falköping. Jag försöker alltid ha struktur i det jag gör och det gäller även i att göra ett avslut.
  • Uppdaterad: 31 JUL 2019 13:26

Kan bara säga grattis till den kandidaten som får påringningen, tveka inte att komma till denna underbara förening.

Jag har stortrivts från början till slut. Mitt beslut grundar sig i att jag tycker att föreningen och spelarna behöver ett nytt ledarskap som fortsätter den väg och resa vi kommit en bra bit på. Även jag behöver nog göra något annat även om jag för egen del gärna hade varit kvar åtta år till.

Mitt uppdrag och den idé som föreningen tydligt presenterade för mig var att satsa på spelare från Falbygden och egna ungdomsverksamheten. Vi har oftast placerat oss på övre halvan i div 3 med ett överårigt juniorlag. Jag är ganska säker på att vi har gjort färre riktade rekryteringar av spelare på åtta år än många föreningar gör på ett år.

Vår föreningsidé är att utbilda och spela med de spelare vi själva tar fram och göra ett så bra resultat som möjligt utifrån förutsättningarna. Vi strävar efter en hållbar och långsiktig spelarutbildning och föreningsutveckling.  Ett unikt arbetssätt idag där det blir allt vanligare att jobba med kortsiktiga mål och forma en verksamhet utifrån det.
Jag vill tacka väldigt många som stöttat under alla åren, jag vet fördelen med ”ingen nämnd, ingen glömd” men jag tar risken i alla fall.

Saknaden kommer att bli stor efter min grymma och fotbollskunniga  kollega Thomas Westerberg. Mer prestigelöst kan nog inte ett samarbeta vara. Vi har alltid satt spelarnas utveckling och lagets bästa i fokus. Helt ointressant vems idé det varit från början eller av vilken anledning något blivit fel, så har vi bara analyserat och gått vidare.

Mikael Claesson och Herman Svenssons idoga och lojala engagemang. Legendarerna Bength Tjus och Rustan Johansson, ja där finns inte ord nog att beskriva vad jag känner för dom. Vilka hjältar!
Samarbetet med styrelsen och fotbollsgruppen har varit mycket utvecklande och helt friktionsfritt.
De olika spelartrupperna  innehåller underbara människor och bra spelare med stor potential.

Resultat- och prestationsmässigt är jag nöjd. Hade gärna vunnit serien vid minst två tillfällen men marginalerna har inte varit på vår sida. Att vi inte åkte ut serien förra året 2018 var en bedrift, där allt gick emot oss under i stort sett hela året.

Mindre nöjd med att inte fler spelare än Erik Nohlgren spelar i semi- eller elitfotbollen. Men det är långt ifrån kört för många spelare ännu. Det visar hur svårt det är att avancera från div 3 men också att  ”elitklubbar” inte är tillräckligt duktiga på att kartlägga och fasa in spelare i deras verksamhet. Det finns många lovande spelare inte bara hos oss utan även hos våra konkurrenter. Här är samarbetet vi håller på att bygga upp med SAIK viktigt och kommer förhoppningsvis utvecklas och därmed leda till fler exporter till elitfotbollen.

Den retoriska frågan som kommer är vad jag ska göra istället? Svaret är, ingen aning.

Mitt fokus kommer att vara 100% på att göra ett bra avslut. Vi kan fortfarande bli antingen  fågel, fisk eller mittemellan. Jag tror och hoppas innerligt på det förstnämnda. Därefter skall jag bestämma mig för om och i så fall vad jag skall göra.

Tack för er uppmärksamhet!

 

Skribent: Mikael Lindgren
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingff
Youtube: IFK Falköping FF


Årets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Boka något av våra Föreningstält

 


Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 0708533801
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Våra Matchdräktssponsorer