Hoppa till sidans innehåll

Seger i stormen

22 SEP 2018 11:55
I svårspelade förhållanden, regn och stormbyar, blev det seger för IFK i gårdagskvällens match mot Tidaholms GoIF. Därmed blev det också klart att IFK spelar division 3 – fotboll även nästa säsong.
  • Skapad: 22 SEP 2018 11:55

Det var två försiktiga lag som inledde gårdagens match på Ulvesborg. Efter en trög och händelsefattig första kvart började IFK få igång sitt passningsspel och tog över händelserna på plan. Man spelade bitvis riktigt bra men hade svårt att skapa några målchanser mot ett lågt försvarande hemmalag. Efter en dryg halvtimme in i matchen fick IFK en frispark strax utanför straffområdet efter att Johan Siggesson blivit nerdragen. Florent Rushiti stegade fram och slog frisparken med kraft och finess i ribban. Lite turligt nog tog returen i ansiktet på en hemmaspelare och in i mål. IFK avslutade sedan halvleken starkt och skapade ett flertal vassa målchanser. IFKs ledning stannade vid 1-0 i paus men den borde varit ett par mål större sett till IFKs kraftiga spelövertag.

IFK spelade sedan av den andra halvleken på ett taktiskt disciplinerat sätt och tillät inte hemmalaget skapa några vassa målchanser. I ärlighetens namn var det ingen större fotbollsunderhållning som bjöds i den andra halvleken. Men vad gjorde det, IFK vann matchen och säkrade därmed kontraktet för vidare spel i division 3 nästa år.

”Skönt att återigen tagit skutan iland i säker hamn!”, sa IFKs poetiske tränare Mikael Lindgren med ett leende direkt efter gårdagens match. ”Jag tycker att vi spelar bra i den första halvleken och att vi står upp taktiskt bra i den andra. Vi gör precis som vi sa innan matchen och alla killarna gör en bra insats”, fortsätter Lindgren. Avslutningsvis svarade Lindgren på frågan hur det säkrade kontraktet skulle firas på ett typiskt Lindgrenskt sätt - ”Fira? Ja det gör vi med att träna hemma på Odenplan i morgon kl. 10:00!”

För IFKs del återstår nu två matcher i serien. Först åker man till Jönköping nästa helg och möter IF Haga och helgen därefter avslutar man årets seriespel hemma på Odenplan mot Melleruds IF.

Skribent: Mats G
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingff
Youtube: IFK Falköping FF


Årets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Boka något av våra Föreningstält

 


Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 051519610
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Våra Matchdräktssponsorer