Hoppa till sidans innehåll

Seger i genrepet mot Skara

07 APR 2018 17:17
Idag spelade IFK mot Skara FC hemma på ett vårkallt Odenvi. Det blev seger med 2-1.
  • Skapad: 07 APR 2018 17:17

IFK tvingades till en förändring i startelvan redan efter uppvärmningen då Maxi Johansson fick avstå matchen på grund av en stukad fot. Jakob Elmersson ersatte Maxi på IFKs mittfält. Därtill avstod även Brian Andreassen dagens match på grund av sjukdom.

IFK startade matchen på ett bra sätt och hade redan efter fem minuter skapat tre lägen. Därefter stannade IFKs offensiv av och spelet jämnades ut. IFK var det något mer spelförande laget och skapade ett farligt frisparksläge halvväggs in i första halvlek. Frisparken slogs av Florent i stolpen och var ditintills matchens farligaste läge. IFKs ledningsmål dröjde tills den 44e minuten. Det var efter ett försvarsmisstag av Skara som Fisnik kunde snappa upp bollen och rullade behärskat in 1-0-målet till IFK precis lagom innan halvleksvilan.

I halvlek gjorde hemmalaget några rockader i laguppställningen. Johan Svensson klev av och Samuel Henriksson klev upp på mittfältet, som vänsterback kom Viktor Viktorsson in. Redan i första minuten av andra halvlek skapade IFK en farlig chans. Det var återigen Fisnik som hotade Skaras målvakt i en omställning. IFK ökade på ledningen i den 56e minuten. Det var efter ett läckert instick av Johan Siggesson som Linus Land kunde runda målvakten och enkelt rulla in 2-0. Linus gjorde en bra match idag och framhölls till matchens bästa IFK-are av assisterande tränaren Per-Johan Jansson efter matchen.

Skara reducerade till 2-1 i den 63e minuten efter en fin frispark som nickades in i mål utom räckhåll för IFKs målvakt Didrik Torstensson. Några fler mål blev det inte och IFK vann följaktligen dagens genrep med 2-1. IFK var idag stabila bakåt men det fanns en del övrigt att önska gällande såväl passningsspel som anfallsspel.

-          Det kändes bra idag! Jag tycker att vi borde kunna hålla lite mer i bollen än vad vi gör idag. Nu ser vi fram emot seriepremiären nästa helg. Då kommer det bli bättre, säger en glad Linus Land direkt efter dagens match.

IFKs nästa match blir seriepremiären hemma på Odenvi fredagen 13/4 kl. 19:00 mot Lidköpings FK.

Skribent: Mats Gustafson
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingff
Youtube: IFK Falköping FF


Årets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 051519610
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Våra Guldsponsorer