Hoppa till sidans innehåll

Psykologin viktig mot Habo

2017-06-18 23:06
Det var förlusterna mot bottenlagen som kostade seniorerna en riktigt bra placering förra säsongen. Det är de förstås medvetna om – och inte särskilt sugna på att reprisera – när de nu åker för att möta jumbon Habo.
  • Uppdaterad: 2017-06-18 23:14

Men innan vi kollar framåt kan vi ju titta lite bakåt. I torsdags tog seniorerna emot Skövde AIK i kvartsfinalen av DM och det blev en match som är väl värd att titta tillbaka på. Skövde ledde med 3-1 en bit in i andra halvlek – men det räckte inte. IFK orkestrerade ihop en grym upphämtning och när domaren blåste av matchen så hade de vänt och vunnit med 4-3.

- Det var helt sjukt och den här matchen påminner så mycket om den vi hade mot dem för två år sedan när vi vände 0-3 till 4-3, säger Mikael Lindgren.

Som siffrorna berättar, så hade IFK det rätt så jobbigt till en början.

- SAIK är tämligen lättläst och vi vet hur de spelar, men i första halvlek och början av andra gör vi det inte tillräckligt bra. Vi ligger rätt i positionerna, men vi var inte tillräckligt aggressiva vilket gjorde att de fick onödigt långa anfall. Lägg därtill till att vi normalt sett har ett bra passningsspel, men när vi nu vann bollen så fanns det inte tillräckligt med rörelse för att vi skulle göra oss spelbar. Så deras tryck ökade för att vi fick för korta anfall. Det oroar lite inför de matcher som är kvar, jag tycker att vi borde kunna göra det snabbare och bättre när vi har en motståndare som bjuder upp.

SAIK ledde med 2-1 efter första halvlek och ökade på till 3-1 i den 53:e minuten.

Då började upphämtningen. Fisnik reducerade i 66:e och kvitterade i 68:e och i den 72:a satte Florent dit 4-3. En match som såg nästintill körd ut hade helt och hållet vänt på bara sex minuter.

Samtliga målen – även målet i första halvlek – kom på omställningar.

- Fisnik är navet i flera av dem, men det är kollektiva omställningar. Det är alltid tre-fyra personer med, så det är inte knattefotboll där en spelare tar bollen och drar iväg själv. Fisnik är en väldigt viktig del i våra omställningar, men det är flera som är inblandade på ett väldigt bra sätt. Våra omställningar fortsätter att hålla nationell klass. Det är inte många lag som gör det snabbare än oss, oavsett vilken nivå de spelar på.

Segern i torsdags innebär att IFK ska spela semifinal i DM – där de ställs mot vinnaren i matchen mellan Lidköpings FK och Skoftebyns IF. Det betyder också att de, återigen, är kvalificerade för Svenska Cupen.

- Det är fantastiskt bra gjort. Det är fjärde gången i rad som vi är kvalificerade. Även om vi har börjat lite knackigt i serien så visar det här att det finns en väldigt hög kvalitet i den här gruppen, säger Lindgren.

Okej, nog med tillbakablickande – låt oss vända blicken framåt istället. Nästa punkt på schemat för seniorerna är ett bortamöte mot tabelljumbon Habo IF nu på måndag kväll.

- För ett år sedan åkte vi till redan avhängda Tibro och gjorde en plattmatch. Det är en liknade situation nu, även om Habo inte är avhängda. Vi har varit relativt framgångsrika i vårt spel nu det senaste men är inte vårt passningsspel och presspel på den nivån vi önskar så är risken stor att vi faller i varggropen igen. Det här är en brytpunktsmatch. Vi tar ett kliv från botten och mot toppen om vi lyckas vinna den här matchen. Den är väldigt viktigt. Det är en match vi ska vinna sju dagar i veckan men vi måste utveckla vårt beteende sett till förra året i den här typen av matcher. Det är mycket psykologi i den här matchen, så det blir en utmaning.

 

Måndag, 19:00, Slättens IP

Habo IF – IFK Falköping

Truppen: Didrik Torstensson, Adam Gustafsson, Samuel Henriksson, Niclas Borenstein, Filip Garmenius, Fredrik Jungergård, Emil Sjöberg, Maximilian Johansson, Johan Siggesson, Florent Rushti, Fisnik Menxhiqi, Mateusz Kozirog, Jakob Elmersson, Daniel Hassini, Henrik Wallén, Nedim Pezic, Linus Land, Martin Blennow.

Skribent: Emil Dahlin
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingffÅrets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 0515-19610
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

Våra Guldsponsorer