Hoppa till sidans innehåll

IFK ute ur DM

16 MAJ 2018 08:26
IFK blev ikväll utslagna ur DM. Det blev förlust mot division 2-laget IK Gauthiod med 2-4 efter en händelserik match på Odenvi.
  • Uppdaterad: 16 MAJ 2018 08:26

IFK fick en pangstart i kvällens match. Redan i första minuten gjorde Brian Andreassen 1-0 efter det att han stressat fram ett misstag av Gauthiodförsvaret. Tyvärr tvingades IFK till ett tidigt byte när Marcus Modig haltade av i den 10e minuten. Det är en ljumske som krånglar och det innebär att det är tveksamt om Marcus kommer vara spelklar till fredagens seriematch borta mot Götene. In i stället för Marcus kom Jakob Elmersson.

Gauthiod tog sedan över taktpinnen i matchen. Deras första farliga chans kom i 13e minuten då Didrik Torstensson i IFKs mål tvingades till en grym enhandsräddning på ett skott från straffområdeslinjen. Strax därefter kom nästa bakslag för IFK när Florent Rushiti var tvungen att byta på grund av skada. Det blev Linus Land som ersatte Florent i anfallet. Gauthiod tog därefter över mer och mer av spelet i första halvlek. Med bra passningsspel, fina spelvändningar, aggressivt presspel och högre speltempo märktes det att det skiljer en division mellan lagen. Efter ett antal farliga målchanser kom till slut gästernas kvittering. Det var i 32a minuten, efter ett snyggt anfall, som en Gauthiodspelare elegant kunde nicka in bollen i mål. Första halvlek slutade 1-1 och det kändes som halvtidsvilan kom välbehövlig för hemmalaget.

IFK gjorde inga byten i paus. Däremot gjorde man en taktisk förändring då man bytte spelsystem till 4-5-1 med Fisnik Menxhiqi som ensam forward. I 50e minuten fick IFK andra halvleks första farliga målchans när Brian spelades fri i en snabb omställning. Tyvärr missade han avslutet och sköt utanför. I samband med detta gjorde IFK sitt tredje byte när Samuel Henriksson ersatte Filip Garmenius på högerbacken. I den 55e minuten tvingades sedan IFK återigen göra ett byte på grund av skada när Fisnik haltade av planen. Han ersattes av Simon Lejon som tog Fisniks plats som ensam toppforward.

Efter en timmes spel gick tempot ner märkbart i matchen. Detta gjorde att IFK lättare kunde etablera ett eget spel. En pigg Johan Svensson kom in i stället för Brian och väckte nytt liv i IFK. I den 67e minuten drar sedan IFK olyckligt på sig en frispark i ett farligt läge strax utanför straffområdet. Den höll på att resultera då en Gauthiodspelare snyggt slår den förbi muren i Didriks vänstra stolpe. IFK gör sedan sitt sista byte när Oscar Engelmark kliver av och ersätts av Johan Siggesson.

Den sista kvarten blir sedan väldigt händelserik. Gauthiod drabbas av en utvisning i den 76e minuten. Detta ger IFK nytt hopp i matchen och i den 78e minuten kommer IFKs 2-1-mål. Det är Linus Land som gör målet efter en fin passning från Viktor Viktorsson. I den 85e minuten får sedan IFK ett gyllene läge att avgöra matchen när Johan Siggesson blir helt fri med Gauthiods målvakt. Men i stället för 3-1 till hemmalaget gör Gauthiod 2-2 på en välplacerad nick i den 88e minuten. Inte nog med detta, i den 90e minuten vinner en Gauthiodspelare en nickduell i IFKs straffområde och friställer en lagkamrat som rakar in 2-3. Sedan gör Gauthiod ett mål till i den sista tilläggsminuten och matchen slutar 2-4.

”Dom är bättre än oss, framförallt i första halvlek. I andra när vi ändrar till 4-5-1 skapar vi fler chanser. Vi får göra en del byten på grund av skador idag men samtliga spelare som kommer in gör pigga inhopp. ”, säger IFKs assisterande tränare Tomas Westerberg efter kvällens match.

IFK gjorde ikväll en bra kollektiv insats mot ett mycket bra motstånd. I hemmalaget bör målvakten Didrik Torstensson framhållas. Han gör många svettiga räddningar och håller hemmalaget kvar i matchen när Gauthiod trycker på som mest.

Nästa match för IFKs del är på fredag kväll när man möter Götene IF  borta på Västerby.

Skribent: Mats G
Epost: Adressen Gömd

Öppetider Kansliet:
Måndag - Torsdag 07:00 - 16:00
Fredagar                07:00 - 13:30


SÅ FÖLJER DU OSS:

Instagram: @ifkfalkopingff
Facebook: IFK Falköping FF
Twitter: @ifkfalkopingffÅrets förening 2015

Stötta föreningen genom att
ansluta dit Svenska Spel's
Spelkort till:


Boka Konferensrum i Klubbhuset

Bokalokal

Fritidsbanken 


  

 

 
Postadress:
IFK Falköping FF - Fotboll
Odengatan 37
52147 Falköping

Kontakt:
Tel: 0515-19610
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

Våra Guldsponsorer